Τα εθνικά και τα εργασιακά στο επίκεντρο της συνέντευξης τύπου του Αλέξη Τσίπρα

Την απόλυτη βεβαιότητά του ότι στις επόμενες εκλογές που θα διεξαχθούν με απλή αναλογική ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νικητής, εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ και κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναλάβει την ευθύνη της προκήρυξής του και να αφήσει στην άκρη ευφυολογήματα που χρησιμοποίησε πριν μία εβδομάδα από το ίδιο βήμα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας και για κακή πορεία του εμβολιασμού, υποστηρίζοντας πως η υποχρεωτικότητα θα έπρεπε να είναι το ύστατο όπλο, αφού πρώτα εξαντληθούν οι δυνατότητες της πειθούς.

Απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ3, ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας εξευτελιστικές τις εξαγγελίες της για τους νέους.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εγκάλεσε τον πρωθυπουργό πως δεν τολμά να φέρει σε ψήφιση τρία μνημόνια που απορρέουν από τηΝ συμφωνία και δεν πιέζει τη Βόρεια Μακεδονία να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στην ιστορία και την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Η χώρα δεν έχει σαφή εθνική στρατηγική υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας όσον αφορά τη διαχείριση των εθνικών θεμάτων, υποστήριξε πως το πολιτικό κόστος για όποιο κόμμα θελήσει να προσφέρει σανίδα σωτηρίας στην κυβέρνηση, ενώ με σκωπτικό τρόπο επέλεξε να σχολιάσει την εμφάνιση του πρωθυπουργού στα Φάρσαλα.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΛΟΤΣΟΠΟΥΛΟΥ