Τ. Θεοδωρικάκος: Έχουμε πάρει όλα τα μέτρα ασφαλείας για πιθανούς στόχους (video)

O υπουργός προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος μίλησε στην ΕΡΤ για τις ενέργειες που έχει λάβει μετά την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία.

«Είναι αυτονόητο ότι έχουμε πάρει όλα τα μέτρα ασφαλείας όλων των εμπλεκόμενων μερών, τόσο σε κρατικό επίπεδο όσο και σε ιδιωτικούς φορείς», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας για την αναίτια εισβολή των ρωσικών δυνάμεων σε μια δημοκρατική χώρα ο υπ. Προστασίας του Πολίτη δήλωσε πώς «η Ευρώπη είχε πολλές δεκαετίες να ζήσει πολεμική αναμέτρηση με απόλυτη εισβολή ενός κράτους σε ένα άλλο. Ο Ελληνισμός έχει πληρώσει στο παρελθόν τέτοιου είδους καταστάσεις. Κανείς δεν ξεχνά την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974».

Όπως είπε στην εκπομπή «Από τις Έξι» δεν μπορεί να γίνει ανεκτό να μην έχει καμία αξία το διεθνές δίκαιο. «Γι’ αυτό υπάρχουν κυρώσεις από την ΕΕ και τις ΗΠΑ».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι μάθημα και για τους Έλληνες. «Σε μια γειτονιά ταραγμένη  οφείλουμε να παίρνουμε τα μέτρα μας γιατί έχουμε έναν γείτονα που συνεχίζει τις προκλήσεις απέναντι στη χώρα μας». Και όπως τόνισε, «η Ελλάδα είναι ισχυρή. Έχει ενισχύσει τη δύναμη και την αξιοπιστία της στην Ευρώπη και έχει ενισχυθεί πολύ στρατιωτικά».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος