Φραγμό στις πρακτικές μονοπωλίου από Apple, Google και Meta βάζει η Ε.Ε.

Γίνεται μια προσπάθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής να μπει ένας φραγμός στις πρακτικές μονοπωλίου που έχουν οι τρεις μεγάλοι κολοσσοί Apple, Google, Meta. Για το θέμα αυτό μίλησε σήμερα στο EΡΤΝews, στην εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ και στους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο, ο επικεφαλής του ertnews.gr Τάσος Οικονόμου.

«Επιτέλους γίνεται μια προσπάθεια και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να μπει ένας φραγμός στις πρακτικές μονοπωλίου που έχουν η Apple, η Google και η Μeta. Παράλληλα αυτό που θέλουν είναι να σπάσει και αυτή η διασύνδεση Facebook – Instagram».

Ακολούθως ο επικεφαλής του ertnews.gr ανέφερε ό,τι είναι ένα παιχνίδι εξουσίας και θα δούμε τελικά έαν υπάρξουν υψηλά πρόστιμα ή θα περιοριστούν κάποιες δραστηριότητες των κολοσσών: «Υψηλά πρόστιμα φαίνονται στο τέλος αυτής. Για να δούμε που θα καταλήξει. Πράγματι είναι ένα μεγάλο μπρα-ντε-φερ που παίζεται ανάμεσα στα κράτη και σε αυτές τις μεγάλες εταιρείες».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος