Τ. Γαϊτάνης στο Πρώτο: Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν- Η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατόν (audio)

«Δεν πρόκειται κανείς να πει ότι η κυβέρνηση απορροφά όλη την ακρίβεια, δεν θα το κάνει αυτό, δεν μπορεί να το κάνει καμία κυβέρνηση στον κόσμο εξαιτίας του φαινομένου, από την άλλη γίνεται με έναν τρόπο πολύ μετρημένο και προσεκτικό για να μην διαταραχθεί η δημοσιονομική πειθαρχία και έχουμε άλλου είδους ζητήματα τα οποία ζήσαμε την προηγούμενη δεκαετία» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης.

«Μην ξεχνάμε ότι έχει αναγγελθεί και η αύξηση του κατώτατου μισθού που θα ισχύσει από τον Μάιο, η καλή απόδοση της οικονομίας το προηγούμενο διάστημα, η μείωση της ανεργίας, όλα αυτά είναι θετικά, συνεχίζεται η στήριξη που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο για τους λογαριασμούς της ενέργειας και γίνεται μια προσπάθεια συνολικά να βοηθηθούν οι πιο ευάλωτοι για το επόμενο τρίμηνο. Προφανώς πλήττονται οι πιο ευάλωτοι, οι επιχειρηματίες, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, περισσότερο από τους υπόλοιπους, γιατί όλοι πλήττονται από αυτή την κατάσταση» συνέχισε ο κ. Γαϊτάνης.

«Όλες οι πολιτικές της κυβέρνησης εδώ και 3 χρόνια στοχεύουν στην μεσαία τάξη» επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ. «Υπενθυμίζω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε υποσχεθεί ότι θα επιστρέψει στην μεσαία τάξη όσα της στέρησε ο κ. Τσίπρας, γι’ αυτόν τον λόγο είμαστε σταθερά δεσμευμένοι στην μείωση της φορολογίας, έχουμε βελτιώσει το οικονομικό κλίμα της χώρας, προσελκύουμε επενδύσεις, έχει αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα, όπως λένε τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και τώρα τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ύψους 1 δις. ευρώ αφορούν 3 εκατ. συμπολίτες μας, το ένα τρίτο του ελληνικού πληθυσμού» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για ελλιπή στήριξη των πολιτών, ο κ. Γαϊτάνης, αντέτεινε ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατόν σε εσωτερικό και διεθνές επίπεδο για να στηρίξει τους πολίτες, όχι όμως εις βάρος της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας. «Βλέπουμε τον πληθωρισμό σε όλες τις χώρες να αυξάνεται, προφανώς επηρεάζεται και η Ελλάδα. Η χώρα έχει ακόμη υψηλό χρέος, έχει στόχο να πάρει επενδυτική βαθμίδα το 2023 που θα βοηθήσει την οικονομία να αναπνεύσει και να πάει καλύτερα και να μην ξεχνάμε, αυτοί που ζητούν οριζόντιες περικοπές φόρων τις οποίες απορρίπτει και η Ε.Ε., τον ΦΠΑ και τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, θα πρέπει να μας πουν στις προτάσεις που κάνουν πού θα βρεθούν τα χρήματα για να αναπληρώσουν από τον κρατικό προϋπολογισμό αυτές τις απώλειες εσόδων. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, τα λεφτόδεντρα τα βρίσκει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν είναι στην αντιπολίτευση, τα ξεχνά όταν είναι στην κυβέρνηση, δεν υλοποίησε καμία από τις υποσχέσεις που είχε τάξει στον ελληνικό λαό, εμείς αντίθετα είμαστε προσηλωμένοι στην υλοποίηση του προγράμματός μας» τόνισε ο κ. Γαϊτάνης.

Ερωτηθείς αν τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν σήμερα, έχουν
«άρωμα εκλογών», ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, ήταν κατηγορηματικός. «Εκλογές το 2023, με τον ίδιο εκλογικό νόμο, αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα των πολιτών. Δεν αλλάζει ο εκλογικός νόμος, συνεχίζουμε την δουλειά που κάνουμε» υπογράμμισε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος