Τ. Χατζηβασιλείου στο Πρώτο για δηλώσεις Ερντογάν: Για άλλη μια φορά φάνηκε ποιος είναι ο παράγοντας αστάθειας στην ανατολική Μεσόγειο (audio)

«Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε σθεναρά τα εθνικά μας δίκαια ακόμα και αν δεν αρέσει αυτό στον κ. Ερντογάν. Διότι η Ελλάδα έχει μια πολιτική αρχών, θέσεων και ένα πλέγμα ισχυρών συμμαχιών με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο. Δεν μπαίνουμε στην λογική αντιπαράθεσης» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, ο διεθνολόγος και βουλευτής της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου.

Ο κ. Ερντογάν χάνει την ψυχραιμία του ύστερα από την επιτυχημένη έκβαση του ταξιδιού του πρωθυπουργού την περασμένη εβδομάδα, επισήμανε ο κ. Χατζηβασιλείου. «Ξεκίνησαν αρχικά οι Τούρκοι να αντιδρούν πιο διακριτικά αλλά χθες το βράδυ είδαμε ένα ρεσιτάλ fake news από την πλευρά της Άγκυρας. Κάθε φορά που νιώθει ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ένα βήμα μπροστά κατά την δική του αντίληψη τότε αντιδρά έτσι επί προσωπικού. Εδώ το μήνυμα είναι σαφές, ισχυρή Ελλάδα μετά την επίσκεψη στις ΗΠΑ είναι μια πραγματικότητα η οποία δεν αρέσει στην Τουρκία και κακώς η Τουρκία βλέπει κάθε πρωτοβουλία του Έλληνα Πρωθυπουργού ως αντιτουρκική. Δεν πήγε ο Πρωθυπουργός στην Αμερική με αντιτουρκική ατζέντα είναι λάθος ανάγνωση αυτή που κάνει ο κ. Ερντογάν και η τουρκική ηγεσία. Ο Πρωθυπουργός πήγε εκεί για να προβάλει τα εθνικά συμφέροντα και να επιβεβαιωθεί με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι η Ελλάδα είναι ένας σοβαρός και αξιόπιστος εταίρος» υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ανησυχία για ένα «θερμό» καλοκαίρι, ο κ. Χατζηβασιλείου, δεν απέκλεισε ότι θα μπορούσαμε να έχουμε αυξημένη ένταση, ωστόσο θεωρεί ότι οι πιθανότητες να ζήσουμε στιγμές του 2020 είναι λιγότερες. «Σήμερα που όλη η διεθνής κοινότητα έχει στραμμένο το βλέμμα της στην Ουκρανία, σήμερα που ο όρος αναθεωρητισμός είναι περισσότερο ενοχοποιημένος από ποτέ, οποιαδήποτε τουρκική κίνηση τέτοιου τύπου θα ταύτιζε την Άγκυρα με το Κρεμλίνο του Πούτιν, κάτι το οποίο θα είχε ολέθρια αποτελέσματα για την Τουρκία όσο αφορά τις διεθνείς της σχέσεις» εκτίμησε ο ίδιος.

Το ζήτημα είναι, επισήμανε ο κ. Χατζηβασιλείου ότι ο Τούρκος Πρόεδρος δεν θέλει να προχωρήσει ούτε το Συμβούλιο Συνεργασίας, όπως δήλωσε. «Εκείνοι το ζήτησαν πρώτα απ’ όλα και εμείς είπαμε ότι αν οι συνθήκες το επιτρέπουν με μεγάλη μας χαρά να αρχίσουμε να το διοργανώνουμε σιγά σιγά. Αυτή την στιγμή με τις συνθήκες που επικρατούν ένα τέτοιο ενδεχόμενο σαφώς δυσχεραίνει την υλοποίησή του μετά από το ρεσιτάλ fake news που είδαμε από την τουρκική πλευρά και αυτό είναι θλιβερό για τις διμερείς μας σχέσεις και για την σταθερότητα στην περιοχή. Για άλλη μια φορά φάνηκε ποιος είναι ο παράγοντας αστάθειας στην ανατολική Μεσόγειο. Και αυτός δεν είναι ούτε ο Μητσοτάκης ούτε η Ελλάδα» κατέληξε ο κ. Χατζηβασιλείου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος