Τ. Χατζηβασιλείου στο Πρώτο: Δεν αποκλείεται τουρκικός δάκτυλος πίσω από το διπλωματικό επεισόδιο στην Λιβύη (audio)

«Δεν το αποκλείω», απάντησε ο Τάσος Χατζηβασιλείου, διεθνολόγος, βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS Της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, σχετικά με το ενδεχόμενο να εμπλέκεται η Τουρκία στο σκηνικό «παγίδευσης» του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, που στήθηκε στην Τρίπολη της Λιβύης.

«Η Τουρκία τα παίζει όλα για όλα για να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή θέση για την ίδια στο λιβυκό σκηνικό. Και επειδή η Λιβύη αποτελεί μια θλιβερή υπόθεση, η δημοκρατία αργεί να αποκατασταθεί σε αυτή την ταλαιπωρημένη γειτονική μας χώρα. Η Τουρκία έχει μερίδιο ευθύνης για αυτές τις καθυστερήσεις. Η Τουρκία είναι αναθεωρητική δύναμη στην περιοχή και στην ουσία υποδαυλίζει πολύ συχνά τα πάθη ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές, προκειμένου να κερδίσει η ίδια οφέλη. Στη λογική αυτή δεν αποκλείω να υπήρχε και ενδεχόμενος δάκτυλος τρίτων για να γίνει κάτι τέτοιο. Όμως το μήνυμα είναι σαφές ότι ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, ο Νίκος Δένδιας, δεν υπέκυψε στους εκβιασμούς που πήγαν να στήσουν οι Λίβυοι. Η Ελλάδα είναι μια σοβαρή χώρα, μια υπεύθυνη δύναμη και δεν μπαίνει σε τέτοια ανατολίτικα παζάρια» συμπλήρωσε ο κ. Χατζηβασιλείου.

«Είναι σαφές ότι ήταν πάρα πολύ σωστή η επιλογή του Υπουργού του κ. Νίκου Δένδια να μην υποκύψει στον εκβιασμό που έστησε η λιβυκή πλευρά με την επίσκεψή του. Ήταν από την πρώτη στιγμή σαφές ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δεν ήθελε πολύ σωστά να συναντήσει οποιονδήποτε Λίβυο αξιωματούχο έχει συμμετάσχει στην υπογραφή των παράνομων συμφωνιών που ακολουθούν το άλλο παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο». Αυτό ήταν ξεκάθαρο από την ελληνική πλευρά, διαβεβαίωσε ο κ. Χατζηβασιλείου.

«Και μάλιστα όταν προσγειώθηκε το ελληνικό κυβερνητικό αεροσκάφος στην Τρίπολη, χωρίς προειδοποίηση βρέθηκε στο αεροδρόμιο η υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης η κ. Μανγκούς. Πολύ σωστά λοιπόν, ο Νίκος Δένδιας όταν αντιλήφθηκε τι σκηνικό στηνόταν στην ουσία στην πίστα του αεροδρομίου, αντέδρασε, αρνήθηκε να αποβιβαστεί και να συναντήσει οποιονδήποτε διότι δεν πρέπει και πολύ σωστά κανείς Έλληνας Υπ. Εξωτερικών να καταστήσει την κυρία Μανγκούς ισότιμη συνομιλήτρια, η οποία πριν από λίγες μέρες υπέγραψε τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο πλαίσιο του παράνομου γνωστού μνημονίου» συνέχισε ο Χατζηβασιλείου.

«Θα μπορούσε ενδεχομένως» να υπάρχει τουρκική ανάμειξη στο σκηνικό, κατέληξε ο κ. Χατζηβασιλείου, επαναλαμβάνοντας ότι «πολύ σωστά η ελληνική πλευρά είναι ανένδοτη μπροστά σε απροκάλυπτη επίδειξη κακής πίστης από οποιονδήποτε συνομιλητή και πολύ σωστά δεν έπεσε η ελληνική πλευρά στην παγίδα που περίτεχνα προσπάθησαν να στήσουν οι λιβυκές αρχές στο αεροδρόμιο της Τρίπολης».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος