Τ. Αντωνίου στο Πρώτο: Μετά τις πρώτες κάλπες, θα συζητήσουμε σε επίπεδο προγραμματικής βάσης με το πρώτο κόμμα (audio)

«Θα συζητήσουμε πάνω σε επίπεδο προγραμματικής βάσης» τόνισε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Τόνια Αντωνίου, απαντώντας στο ερώτημα της Μαρίας Γεωργίου και του Βασίλη Αδαμόπουλου, εάν σε περίπτωση που την πρώτη Κυριακή της απλής αναλογικής βγαίνουν οι έδρες, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ θα συζητήσει με το πρώτο κόμμα, είτε είναι ΣΥΡΙΖΑ είτε είναι η Νέα Δημοκρατία.

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή της, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο», η κ. Αντωνίου είπε «ή θα πρέπει το ελληνικό πολιτικό σύστημα να μάθει να συζητά και να κάνει συγκυβερνήσεις, ούτε αλαζονικές του πρώτου κόμματος απέναντι στο δεύτερο και στο τρίτο, ανάλογα το πόσες δυνάμεις θα χρειάζονται για να γίνει ή θα ξανασυζητήσουμε από την αρχή αν μπορεί να συνεργάζεται το πολιτικό σύστημα ή όχι και ανάλογα και τα διακυβεύματα». «Γιατί, πρώτα απ’ όλα και αυτοδύναμες να είναι οι κυβερνήσεις χρειάζονται ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές συναινέσεις» προσέθεσε.

Στην παρατήρηση των δημοσιογράφων ότι το ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο κορυφής κατηγορήθηκε για αλαζονική στάση όταν ο κ. Ανδρουλάκης είχε δηλώσει πως θα συγκυβερνούσε με την προϋπόθεση πως ούτε ο κ. Μητσοτάκης ούτε ο κ. Τσίπρας θα αναλάμβαναν τον ρόλο του Πρωθυπουργού, η κ. Αντωνίου σημείωσε πως «ο κ. Ανδρουλάκης απλώς είπε το πολύ απλό, αν ο ελληνικός λαός δεν δώσει την εντολή σε κάποιο κόμμα να πει ότι πρέπει να είναι πρωθυπουργός με πολύ μεγάλο ποσοστό, πάει να πει ότι δεν το επιλέγει κιόλας, άρα μπορούμε να συζητήσουμε σε ένα επίπεδο διακυβέρνησης ποιο είναι το πολιτικό πρόγραμμα και ποια είναι τα πρόσωπα».

«Την μεγαλύτερη ευθύνη πρώτα από όλα την έχουν τα δύο υποτιθέμενα μεγάλα κόμματα, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Γιατί ανάλογα με το τι ψήφο παίρνεις, τι ποσοστό παίρνεις, τι θέση έχεις, έχεις και αντίστοιχη πολιτική και θεσμική ευθύνη. Η ΝΔ που είναι το πρώτο κόμμα και αγωνιά για τη σταθερότητα και την κυβερνησιμότητα, ιδίως σε μια συγκυρία που έχουμε επιθετικότητα εξ ανατολών, δεν μπορεί να λέει ότι εγώ θα κάνω μία και δύο και τρεις εκλογές μέχρι να πάρω την αυτοδυναμία. Ούτε ο κ. Τσίπρας που έφερε την απλή αναλογική να μη συζητά ότι με την απλή αναλογική και αν πάρω εντολή εγώ θα προσπαθήσω να σχηματίσω κυβέρνηση» υπογράμμισε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει δείξει στην πράξη ότι είναι ένα κόμμα πολύ υπεύθυνο και βάζουμε πρώτα το εθνικό συμφέρον και μετά το κομματικό και το έχουμε πληρώσει με πολύ μεγάλο κόστος. Το μάρμαρο σε όλη την κρίση το πληρώσαμε εμείς, που είχε τεράστιες ευθύνες και η Νέα Δημοκρατία και έλεγε τότε ο κύριος Σαμαράς εγώ θέλω μια άλλη πολιτική και το έπαιζε αντιμνημονιακός. Και βγήκε ο Αλέξης Τσίπρας που χτυπούσε τα ταμπούρλα και χόρευαν οι αγορές και έσκισε όλα τα μνημόνια και μας έσωσε και φάγαμε 100 δις στο κεφάλι. Τα λέω όλα αυτά διότι δέκα χρόνια τώρα που ο κόσμος βρίσκεται σε οικονομική ύφεση και πολλαπλές κρίσεις, τα δύο κόμματα δεν έχουν σταθεί υπεύθυνα αναλογικά με τις ευθύνες που έχουν στις κρίσεις αυτές» ανέφερε η κ. Αντωνίου.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει στην πράξη ότι έχει αναλάβει περισσότερες ευθύνες που του αναλογούσαν. Κάθε φορά έρχονται όλοι και την ευθύνη λένε την έχει το ΠΑΣΟΚ. Όταν το πρώτο κόμμα, δεύτερο κόμμα δεν λέει στον ελληνικό λαό, θα προσπαθήσουμε να σας πείσουμε να μας ψηφίσετε, αν όχι, θα συζητήσουμε με τα άλλα κόμματα, θα δούμε ποια είναι η διέξοδος. Γιατί να σας πω κάτι; Κανείς δεν περίμενε ούτε το 89 να συγκυβερνήσει η Αριστερά με τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ούτε εμείς με τη Νέα Δημοκρατία, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Καμμένο. Ανάλογα την εποχή, το μήνυμα των πολιτών, τα διακυβεύματα, θα πρέπει να υπάρχει και απάντηση. Εμείς ανάλογα το μήνυμα των πολιτών θα πράξουμε, όπως το έχουμε κάνει άλλωστε, με πρόταγμα την ευθύνη μας για τη χώρα» είπε καταλήγοντας η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος