Σύσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου με τους σεισμόπληκτους στο Αρκαλοχώρι

Τις πληγείσες περιοχές από τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου σε Αρκαλοχώρι και Θραψανό, επισκέφθηκε το απόγευμα της Πέμπτης το κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον υφυπουργό Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά, και τον υφυπουργό Aθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Σε σύσκεψη που έγινε στο πολιτιστικό κέντρο Αρκαλοχωρίου το κυβερνητικό κλιμάκιο κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων που έθεσαν εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας, της οικονομίας, της εκπαίδευσης και συνολικά των πληγέντων από το σεισμό πολιτών. Σύμφωνα με τον κ. Τριαντόπουλο η πλατφόρμα Αρωγή θα ανοίξει στο άμεσο μέλλον ξανά, προκειμένου να γίνουν συμπληρώσεις και προσθήκες από τους πολίτες. Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν κατατεθεί 8708 ΑΦΜ για στεγαστική συνδρομή, κάτι που πρέπει να επαληθευτεί στο εγγύς μέλλον από τα αρμόδια τεχνικά κλιμάκια, τα οποία έχουν κάνει πολύ λιγότερους ελέγχους.

Επιπροσθέτως, ο κ. Τριαντόπουλος επιβεβαίωσε την απαλλαγή των σεισμόπληκτων από τον ΕΝΦΙΑ, ακόμα κι αν το σύστημα του taxisnet εμφανίζει χρέος. Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που τέθηκαν από το νεοσύστατο σύλλογο σεισμόπληκτων Αρκαλοχωρίου “Η Ελπίδα”, έχει να κάνει με το κόστος των κατεδαφίσεων που καλούνται να το καλύψουν οι πολίτες.

Σύσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου με τους σεισμόπληκτους στο ΑρκαλοχώριΣύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου Μάρκο Κοκολάκη, “το κόστος ανέρχεται σε 1000 ευρώ ανά τ.μ. για κατεδάφιση και αναδόμηση, με τιμολογιακή πολιτική του 2011”. Σύμφωνα με επιχειρησιακά στελέχη του δήμου, ως τώρα έχουν καταγραφεί 50 κατεδαφιστέα κτήρια σύμφωνα και με τον δευτεροβάθμιο έλεγχο και 750 επικίνδυνα σημεία, τα οποία εκτιμάται ότι θα φτάσουν τις 2500 μετά την ολοκλήρωση του τεχνικού ελέγχου. Ταυτόχρονα, σε εκκρεμότητα βρίσκεται ο πλήρης έλεγχος σε περίπου χίλια κτήρια του δήμου που έχουν χαρακτηριστεί κόκκινα. Νωρίτερα, το κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέφθηκε τον χώρο όπου έχουν εγκατασταθεί οι οικίσκοι για τη διαμονή των σεισμόπληκτων κατοίκων του δήμου Μινώα Πεδιάδας και συνομίλησαν με κατοίκους της περιοχής, που πλέον διαμένουν σε οικίσκους, για την καθημερινότητά τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέφθηκε και το Δημοτικό σχολείο Θραψανού, που υπέστη σοβαρές ζημιές από τον σεισμό, το ΕΠΑΛ που αναμένεται επίσης να λειτουργήσει σύντομα και τις λυόμενες αίθουσες όπου στεγάζονται το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος