Σύσκεψη για τα ενεργειακά: Οι εναλλακτικές λύσεις αν διακοπεί το ρωσικό αέριο

Array

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε, σήμερα, από την Επιτροπή Διαχείρισης Ενεργειακών Κρίσεων του ΥΠΕΝ, για τα εναλλακτικά σενάρια που έχει επεξεργαστεί η Επιτροπή σε περίπτωση μειωμένης διάθεσης ή και πλήρους διακοπής ρωσικού φυσικού αερίου το φθινόπωρο και τον χειμώνα προς την Ευρώπη προκειμένου να διασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια της χώρας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, παρουσιάστηκαν όλα τα δεδομένα παραγωγής, εισαγωγών, εξαγωγών και αποθήκευσης και διαπιστώθηκε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πιο ευνοϊκή θέση συγκριτικά με άλλες χώρες της ΕΕ.

Όπως έχει ειπωθεί και από το υπουργείο Περιβάλλοντος ότι υπάρχουν πέντε εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να υπάρχει η τροφοδοσία της χώρας με ενέργεια σε περίπτωση διακοπής του αερίου. Για παράδειγμα η μετατροπή των πέντε μονάδων που λειτουργούν με φυσικό αέριο ώστε να μπορούν χρησιμοποιούν πετρέλαιο, η αύξηση της προμήθειας σε υγροποιημένο αέριο αλλά και εντατικότερη χρήση των λιγνιτικών μονάδων.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία μετείχε και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, έγινε, επίσης, εκτίμηση για την πορεία των διεθνών τιμών καυσίμων και την επίπτωση στις δημοσιονομικές αντοχές της οικονομίας.

Ρεπορτάζ: Θάνος Τσίρος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος