Σύρος: Στο 5ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο ο ΠτΔ

Συνεχίζονται στην Σύρο για πέμπτη συνεχή ημέρα οι εργασίες του 5ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου, το οποίο λαμβάνει χώρα στο ιστορικό κτίριο της Έπαυλης Τσιροπινά στην Ποσειδωνία και στο οποίο πλήθος ακαδημαϊκών, δημοσιογράφων και ανθρώπων του πολιτισμού, καθώς και δεκάδες συμμετέχοντες/ουσες, συζήτησαν το κεντρικό θέμα του προγράμματος, την γλώσσα του «Άλλου».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας ένα ευρύ φάσμα προσεγγίσεων στη γλώσσα του «Άλλου» ανέδειξε την πολλαπλότητα των «Άλλων» που παίρνουν διάφορες μορφές∙ εθνοτικοί Άλλοι, Άλλοι σε σχέση με την ταυτότητα φύλου, τα μνημεία ή τα ρομπότ ως «Άλλος», ή ακόμη και το ίδιο το Εγώ στην εσωτερική ετερότητα του.

Το 5ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο κορυφώνεται σήμερα Κυριακή 14 Ιουλίου, με την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου, για δεύτερη φορά μετά την συμμετοχή του στο 4ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο το περασμένο έτος και ύστερα από πρόσκληση της διοργανώτριας αρχής του προγράμματος.

Στις 12:00 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που παρακολουθεί στενά τον θεσμό τους Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου και τον τιμά με την παρουσία του, θα εκφωνήσει λόγο στο πλαίσιο εκδήλωσης για την παρουσίαση του βιβλίου του «Από τη βιομηχανική επανάσταση στην τεχνολογική: στον αστερισμό ενός αβέβαιου μέλλοντος».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος