ΣΥΡΙΖΑ: Επιστολή για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσε την Παρασκευή επιστολή προς την Ελεγκτική Δημοσκοπήσεων και επιστολή για σύγκληση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας σε ό,τι αφορά στην εταιρεία Abacus Research και την δημοσκόπηση που προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

«Την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου στον τηλεοπτικό σταθμό ALFA, παρουσιάστηκε μια διπλή έρευνα της εταιρείας ABACUS RESEARCH, μέλους του ΣΕΔΕΑ, που εγείρουν ορισμένα ερωτήματα, και ιδίως, αν είναι επιστημονικά ορθό να υπάρχουν δύο έρευνες, η πρώτη με ημερομηνίες συλλογής στοιχείων 19-23 Ιανουαρίου και πολιτικές ερωτήσεις για την πρόθεση ψήφου και η δεύτερη με ημερομηνία συλλογής στοιχείων την Τρίτη 25 Ιανουαρίου με ερωτήσεις για την κατανομή ευθυνών σχετικά με το τριήμερο όπου παρέλυσε ο κρατικός μηχανισμό. Eίχαμε χιλιάδες εγκλωβισμένους πολίτες στους δρόμους της Αττικής, καθώς και χιλιάδες σπίτια χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, οι οποίες όμως να παρουσιάζονται ενιαία», αναφέρεται στην επιστολή που υπογράφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Βούτσης, Γιώργος Κατρούγκαλος, Σπύρος Λάππας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Παύλος Πολάκης.

Η Ελεγκτική των Δημοσκοπήσεων, καλείται, σύμφωνα με την επιστολή να διερευνήσει:

  • Αν δύναται να παρουσιάζεται διπλή έρευνα με διαφορετικές ερωτήσεις και ημερομηνίες διεξαγωγής, παραβλέποντας το σημαντικό γεγονός του τριήμερου με τα χιόνια και τις επιπτώσεις στην κοινωνική και πολιτική ζωή.
  • Αν την Τρίτη 25 Ιανουαρίου που ήταν γενική αργία με απόφαση της Κυβέρνησης, μπορούσε να διεξαχθεί έρευνα για συλλογή στοιχείων, με δείγμα μόνο 303 ατόμων.
  •  Αν για την πολιτική έρευνα που διεξήχθη το χρονικό διάστημα 19-23 Ιανουαρίου, έγινε και με ποιο τρόπο η απαραίτητη στάθμιση των πρωτογενών στοιχείων, όπως το άρθρο 4 του Ν. 3603/2007 ορίζει, διότι στην κάρτα για την ταυτότητα της έρευνας που παρουσιάστηκε την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου δεν αναφέρεται.

ΣΥΡΙΖΑ: Επιστολή για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος