Συντριβή ουκρανικού αεροσκάφους λίγο μετά την απογείωσή του από την Τεχεράνη (video)

Ουκρανικό Boeing 737 με 180 επιβαίνοντες συνετρίβη σήμερα λίγο μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο “Ιμάμης Χομεϊνί” της Τεχεράνης με προορισμό το Κίεβο εξαιτίας τεχνικού προβλήματος, μεταδίδουν τα πρακτορεία ειδήσεων ISNA, FARS και Tasnim. Όπως ανακοίνωσε η Ερυθρά Ημισέληνος, δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία πιθανότητα να βρεθούν επιζώντες μετά τη συντριβή του ουκρανικού αεροσκάφους.

Ιρανοί διασώστες βρήκαν μαύρο κουτί από το Boeing 737 της εταιρείας Ukraine International Airlines που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις συνετρίβη χωρίς να εκπέμψει σήμα κινδύνου.

Η ουκρανική πρεσβεία στο Ιράν ανακοίνωσε ότι η συντριβή οφείλεται σε βλάβη στον κινητήρα του και δεν σχετίζεται με τρομοκρατία.

Προς το παρόν η Ukraine International Airlines (UIA) δεν έχει κάνει κάποια ανακοίνωση για το συμβάν, το οποίο είναι το πρώτο θανατηφόρο δυστύχημα για την εταιρεία.

Το επίσημο ιρανικό πρακτορείο IRNA μετέδωσε ότι στο Μπόινγκ επέβαιναν 167 επιβάτες και 9 μέλη πληρώματος, συνολικά 176 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που μεταδόθηκαν από ιρανικά ΜΜΕ, το αεροσκάφος συνετρίβη στην πόλη Σαχριάρ, δυτικά της μητροπολιτικής περιοχής της Τεχεράνης, και πήρε φωτιά.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε πως το αεροσκάφος κατέπεσε εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων. Δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις.

«Η πυρκαγιά είναι τόσο δυνατή που δεν μπορούμε να κάνουμε καν προσπάθεια διάσωσης, ενώ επιτόπου βρίσκονται 22 ασθενοφόρα, τέσσερα λεωφορεία-ασθενοφόρα και ένα ελικόπτερο», δήλωσε ο Πιρχουσεΐν Κουλιβάντ, επικεφαλής της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών της Ισλαμικής Δημοκρατίας, στην ιρανική τηλεόραση.

Κατά τον εξειδικευμένο ιστότοπο FlightRadar24, το αεροσκάφος είχε τεθεί σε υπηρεσία πριν από μόλις τρία χρόνια και ήταν 737-NG.

Ο εκπρόσωπος της Μπόινγκ Γκόρντον Τζόντροου περιορίστηκε να πει ότι η εταιρεία είναι ενήμερη για τις πληροφορίες που μεταδίδονται από μέσα ενημέρωσης για τη συντριβή αεροσκάφους της αμερικανικής εταιρείας και ότι προς το παρόν συγκεντρώνει πληροφορίες.

«Όλοι οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος» του Μπόινγκ «είναι νεκροί», επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επικαλούμενος τις «πρώτες πληροφορίες». Ανακοίνωσε ακόμη ότι διακόπτει το ταξίδι του στο Ομάν και επιστρέφει εσπευσμένα στο Κίεβο.

Ο επικεφαλής της “Ερυθράς Ημισελήνου” του Ιράν ξεκαθάρισε ότι θεωρεί “αδύνατο” να έχει επιβιώσει άνθρωπος από τη συγκεκριμένη συντριβή.

“Το αεροσκάφος έχει πάρει φωτιά. Μπορεί ωστοσο να καταφέρουμε να σώσουμε κάποιους επιβάτες», δήλωσε μάλιστα νωρίτερα, επικεφαλής των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών του Ιράν, στην κρατική τηλεόραση.

Πηγή:ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος