Συνομιλίες Ν. Δένδια στα ΗΑΕ για περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών αμυντικών σχέσεων

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, είχε συνάντηση χθες (18/5), στο Αμπού Ντάμπι, με τον νέο υπουργό Επικρατείας για Αμυντικές Υποθέσεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Mohamed Bin Mubarak Bin Fadhel Al Mazrouei.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο υπουργοί συζήτησαν σχετικά με την περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών αμυντικών σχέσεων Ελλάδος – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπως προβλέπεται και στη Συμφωνία για τη Συνεργασία των δύο χωρών στην Εξωτερική Πολιτική και ‘Αμυνα.

Τη Συμφωνία είχε υπογράψει ως υπουργός Εξωτερικών ο κ. Δένδιας, με τον ομόλογό του των ΗΑΕ, Σεΐχη Abdullah bin Zayed Al Nahyan, στις 18 Νοεμβρίου 2020.

Τονίστηκε επίσης η κοινή θέληση των δύο πλευρών για την προάσπιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, με βάση τούς κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Επιπλέον, ο κ. Δένδιας και ο κ. Al Mazrouei συζήτησαν για την κατάσταση στη Γάζα και την Ερυθρά Θάλασσα, ενώ ακολούθησε ενημέρωση όσον αφορά στην Επιχείρηση ASPIDES της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας στην προάσπιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας.

Στο πλαίσιο επίσης της υλοποίησης της «Ατζέντας 2030» και σε συνέχεια σχετικών επαφών που είχε πραγματοποιήσει ο Έλληνας υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας κατά τον παρελθόντα Σεπτέμβριο, έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικώς με την συμμετοχή των ΗΑΕ στο Οικοσύστημα Αμυντικής Καινοτομίας της χώρας μας.

Επίσης, ο κ. Δένδιας είχε συνάντηση επίσης με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΑΕ, Σεΐχη Abdullah bin Zayed al Nahyan.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος