Τίτλοι τέλους για προανακριτική επιτροπή – Διέκοψε τη κατάθεση του ο Δ. Παπαγγελόπουλος (video)

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προανακριτική επιτροπή που διερευνά το ρόλο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση με αφορμή τη Novartis.

To πόρισμα της πλειοψηφίας καθώς και οι πορισματικές εκθέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα κατατεθούν έως τις 15 Ιουλίου και στην συνέχεια θα συνεδριάσει η Ολομέλεια  για να αποφασίσει την παραπομπή ή μη στο Δικαστικό Συμβούλιο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ.

Είχε προηγηθεί η αποχώρηση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου από την επιτροπή με τους συνηγόρους του να καταγγέλλουν, ότι παραβιάστηκαν βασικά δικαιώματα του, καθώς η επιτροπή δεν αποδέχθηκε μια σειρά από αιτήματα που είχε υποβάλλει το προηγούμενο διάστημα, ανάμεσα στα οποία και η κατ’ αντιπαράθεση εξέταση με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά

Αν ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν επιστρέψει ώστε να ολοκληρώσει την κατάθεση του και στην συνέχεια να απαντήσει στις ερωτήσεις βουλευτών τότε η προανακριτική επιτροπή θα έχει ολοκληρώσει το έργο της και δεν απομένει κάτι άλλο παρά η σύνταξη του πορίσματος.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφος ο συνήγορος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τσοβόλας έκανε λόγο για παρανομίες και αλαζονείες της πλειοψηφίας της προανακρικής, που όπως είπε έχει προαποφασίσει την παραπομπή του κ. Παπαγγελόπουλου στο ειδικό δικαστήριο και μίλησε για μεθοδολογία που θυμίζει το `89.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος πήρε τη μεγαλύτερη προθεσμία που έχει δοθεί ποτέ σε ελεγχόμενο υπουργό, λάμβανε έγγραφα από την αρχή, ενώ εξετάστηκαν μάρτυρες που επιθυμούσε. Μόλις ήρθε η ώρα των ερωτήσεων το κεντρικό “μαγαζί” υπό το φως των παραδικαστικών αποκαλύψεων, επέβαλε στο παραμάγαζο την αποχώρηση, σχολίαζαν κύκλοι της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι ο κ. Τσίπρας επιλέγει τη θυσία Παπαγγελόπουλου για να σώσει τον εαυτό του.

Νωρίτερα, ο κ. Παπαγγελόπουλος φέρεται να χαρακτήρισε την ηχογράφηση Μιωνή ως πράξη κατασκοπείας.

Πηγή:ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος