Σύνοδος ΝΑΤΟ: Συνάντηση Ερντογάν – Σάντσεθ στο Βίλνιους

Ο Ερντογάν μετέφερε στον Σάντσεθ την επιθυμία του για την επανενεργοποίηση του διαλόγου για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ κατά τη διάρκεια της ισπανικής προεδρίας στο πλαίσιο της διμερούς συνάντησης τους στο Βίλνιους. Η Τουρκία αιτήθηκε την συνάντηση προκειμένου να πείσει τον Σάντσεθ σε μία στιγμή που η ΕΕ αναβίωσε τις πολιτικές της για διεύρυνση με τις υποψηφιότητες της Ουκρανίας και της Μολδαβίας.

Πριν από λίγο στη συνέντευξη Τύπου προς τους Ισπανούς δημοσιογράφους ο Πέδρο Σάντσεθ αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες της συνάντησης τονίζοντας αρχικά τη στρατηγική σχέση Ισπανίας -Τουρκίας, την διμερή σύνοδο που θα λάβει χώρα στη Μαδρίτη τους επόμενους μήνες μεταξύ Ισπανίας και Τουρκίας αλλά και στα αιτήματα του Τούρκου προέδρου.

«Τώρα που η ΕΕ θα επικεντρωθεί στη συζήτηση για την διεύρυνση της αλλά και στις θεσμικές μεταρρυθμίσεις, πιστεύω ότι πρέπει να δούμε πως θα προχωρήσουμε ένα βήμα αυτούς τους μήνες ώστε η Τουρκία να μπορέσει να νιώσει πιο κοντά και όχι πιο μακριά από την ΕΕ. Υπάρχουν δύο θέματα τα οποία έχει μεταφέρει συχνά στις Βρυξέλλες η Τουρκία – και που η Ισπανία βλέπει θετικά – που είναι καταρχάς η κατάργηση της βίζας και δεύτερον η αναθεώρηση της τελωνειακής ένωσης. Αν μπορέσουμε να εργαστούμε προς αυτές τις δύο κατευθύνσεις θα το κάνουμε. Είμαστε μόνο ένα από τα 27 κράτη μέλη κι αν μπορέσουμε τουλάχιστον ας προσπαθήσουμε να χτίσουμε γέφυρες (μεταξύ ΕΕ – Τουρκίας)».

Ρεπορτάζ: Δώρα Μακρή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος