Το ανακοινωθέν της G7 για ένα πλαίσιο εγγυήσεων ασφαλείας για την Ουκρανία δείχνει τη μακροπρόθεσμη υποστήριξή της στην χώρα αυτή, δήλωσε σήμερα ο Εμμανουέλ Μακρόν μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, με τον Γάλλο πρόεδρο να προσθέτει ότι ελπίζει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επικυρώσει γρήγορα την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.
Παράλληλα τόνισε ότι η Ρωσία είναι «πολιτικά και στρατιωτικά εύθραυστη» και ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Δύση αποφασισμένη να παράσχει διαρκή υποστήριξη στην Ουκρανία.
«Η Ρωσία έδειξε τα πρώτα της σημάδια διχασμού», είπε, αναφερόμενος στην ανταρσία της Wagner. Οι Σύμμαχοι έχουν αναλάβει «μακροπρόθεσμη δέσμευση» στρατιωτικής υποστήριξης στο Κίεβο, ανέφερε, τονίζοντας πως «θα συνεχίσουμε να είμαστε εκεί» μακροπρόθεσμα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος