Συνελήφθη καταζητούμενος Σουηδός στην Χαλκιδική

38χρονος Σουηδός υπήκοος, εις βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, καταζητούμενος από τις διωκτικές Αρχές της Σουηδίας για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος), συνελήφθη εχθές το πρωί, στη Νέα Φώκαια Χαλκιδικής.

Ο Σουηδός εντοπίστηκε από Αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κατόπιν οργανωμένης επιχείρησης και συνεργασίας με άλλες αστυνομικές υπηρεσίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα της Σουηδίας, κατηγορείται, από κοινού με συνεργούς του, για δύο τουλάχιστον περιπτώσεις εισαγωγής, μέσω θαλάσσης, περίπου 337 κιλών κοκαΐνης. Επιπλέον ο ίδιος, μέσω εταιρειών που διαχειριζόταν, φέρεται. να νομιμοποίησε από την παράνομη δραστηριότητά του, ποσό ύψους 400.000 ευρώ, αγοράζοντας ακίνητα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα σε Σουηδία, Γερμανία, Ελλάδα και Παναμά.

Η δράση του, βάση της οποίας κατηγορείται από τις σουηδικές Αρχές, φαίνεται να έλαβε χώρα από το καλοκαίρι του 2020 μέχρι και τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, στη Σουηδία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο 38χρονος καταζητούμενος κρατείται και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες που συνδέονται με το αίτημα έκδοσής του στη Σουηδία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος