Σχεδόν 9 μήνες μετά την εξαφάνισή του συνελήφθη ο Χρ. Παππάς – Διέμενε σε διαμέρισμα καταχωρημένο σε διαφορετικό όνομα

Στην περιοχή του Ζωγράφου συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης 1ης Ιουλίου, ο Χρήστος Παππάς, σχεδόν 9 μήνες μετά την ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, που του είχε επιβάλει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ο 59χρονος υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής συνελήφθη σύμφωνα με την Αστυνομία σε διαμέρισμα που ήταν καταχωρημένο σε διαφορετικό όνομα.

Συγκεκριμένα, κρυβόταν σε ισόγειο διαμέρισμα στην οδό 28ης Οκτωβρίου στου Ζωγράφου και μαζί του ήταν μια γυναίκα 52 ετών που τον υπέθαλπε.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προέβη στη σύλληψη και της γυναίκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή ο Χρήστος Παππάς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών όπου θα αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα οδηγηθεί, ενώ στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών θα οδηγηθεί και η 52χρονη.

Η εξαφάνιση του Χρήστου Παππά είχε διαπιστωθεί την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020. Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι είχε εξαφανιστεί από την 1η Οκτωβρίου λίγο μετά την εμφάνισή του στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων.

Οι αρχές τον αναζητούσαν σε τέσσερις χώρες ενώ είχε εκδοθεί και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Είχαν εξεταστεί σενάρια που τον συνέδεαν με σχέδιο υποδοχής από φανατικούς εθνικιστές στη Σερβία, αλλά και το ενδεχόμενο να του έχει προσφερθεί κρησφύγετο από φιλοναζιστές στη Νυρεμβέργη.

Άκαρποι είχαν αποβεί οι έλεγχοι των αρχών σε μονή του Αγίου Όρους όπου είχε ερευνηθεί το ενδεχόμενο να κρυβόταν για κάποιο διάστημα.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος