Συνελήφθη 69χρονος και αναζητούνται άλλοι δώδεκα για αρπαγή 28χρονου στη Θεσσαλονίκη

Συνελήφθη ένας 69χρονος ενώ ταυτοποιήθηκαν δώδεκα ακόμη συνεργοί του για υπόθεση αρπαγής 28χρονου στη Θεσσαλονίκη και αναζητούνται. Πρόκειται για άτομα ηλικίας από 22 έως 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της αρπαγής, απόπειρας κακουργηματικής εκβίασης, ληστείας κατά συναυτουργία, παράνομης οπλοφορίας-οπλοχρησίας και επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε καταγγελία από 27χρονη γυναίκα, σύμφωνα με την οποία μεσημβρινές ώρες της προηγούμενης ημέρας, στην περιοχή της Λαχαναγοράς, επτά άτομα που επέβαιναν σε δύο οχήματα ανέκοψαν την πορεία του οχήματος τους και με την απειλή κυνηγητικών όπλων και τη χρήση βίας επιβίβασαν τον 28χρονο στο όχημα τους, ενώ αφαίρεσαν από την ίδια την τσάντα της, που περιείχε χρηματικό ποσό, κοσμήματα και ένα κινητό τηλέφωνο. Στη συνέχεια, το βράδυ της Παρασκευής 14-01-2022 οι δράστες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με συγγενικό πρόσωπο του 28χρονου και με απειλές κατά της ζωής του απαίτησαν το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ για την απελευθέρωσή του.

Άμεσα υπήρξε κινητοποίησητης αστυνομίας και στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε τις βραδινές ώρες του Σαββάτου εντοπίσθηκε και απελευθερώθηκε ο 28χρονος, ενώ συνελήφθη επιτόπου ο 69χρονος ημεδαπός.

Πηγή ΓΑΔΘ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος