Συνεχίζεται η κατάληψη στο κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ

Υπό κατάληψη παραμένει το κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ, μετά την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσής του και τα επεισόδια που ακολούθησαν περιμετρικά.

Περίπου 50 άτομα βρίσκονται μέσα στο κτήριο, τα οποία παρέμειναν εκεί όλο το βράδυ, ενώ κάλεσμα για μαζική συγκέντρωση στις 11π.μ, στον αύλειο χώρο, έχουν απευθύνει φοιτητικές παρατάξεις, εργατικά σωματεία και η αναρχική ομοσπονδία Θεσσαλονίκης. «Το κάλεσμα για τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στην κατειλημμένη πρυτανεία ως προσυγκέντρωση και θα μεταβεί με πορεία στα δικαστήρια», αναφέρεται σε κείμενο που υπογράφει η «Συνέλευση κατειλημμένης πρυτανείας».

«Οι φοιτητές συνεχίζουν την κατάληψη στην πρυτανεία του ΑΠΘ και καλούν σε στήριξη όσους και όσες θεωρούν καθήκον τους την υπεράσπιση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων. Δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Οι απαντήσεις μας ενάντια στα αντικοινωνικά και αντι-εργατικά μέτρα της κυβέρνησης που εντείνουν τον κρατικό και καπιταλιστικό ολοκληρωτισμό πρέπει να δοθούν συλλογικά και μαζικά στους δρόμους του αγώνα. Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/στις 31 συλληφθέντες/συλληφθείσες της κατειλημμένης πρυτανείας ΑΠΘ», τονίζεται.

Η απεργία είναι σεβαστή αλλά δεν μπορεί να παρακωλύεται η μετάβαση ενός εργαζόμενου στην εργασία του, είπε στην ΕΡΤ ο πρύτανης του ΑΠΘ  Ευστράτιος Στυλιανίδης σε σχέση με τα χθεσινά επεισόδια.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος