Συναυλίες με αναφορά στην επανάσταση του 1821 από τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ

Με αναφορά στην επέτειο των 200 χρόνων από την ελληνική Επανάσταση, τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ προετοίμασαν μια σειρά από μουσικές παραστάσεις, τις οποίες παρουσιάζουν σε όλη την Ελλάδα. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ Τάσος Ρωσόπουλος μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ3 «Περίμετρος» για τους επόμενους σταθμούς της περιοδείας. «Προσπαθήσαμε να μην σταματήσουμε τις δράσεις μας κατά τη διάρκεια της πανδημίας και να προσφέρουμε εκδηλώσεις με αναφορά στην επέτειο από τα 200 χρόνια» είπε.

Κορυφαία στιγμή στην περιοδεία των μουσικών συνόλων αποτελεί η παρουσίαση του μελοποιημένου ποιήματος του Διονυσίου Σολωμού Ύμνος εις την Ελευθερία, σε μελοποίηση του Νικόλαου Μάντζαρου, και μουσική διεύθυνση του Άλκη Μπαλτα που θα παρουσιαστεί στις 23 Ιουλίου στα Καλάβρυτα, στο ηρώο των αγωνιστών στην Αγία Λαύρα. Όπως είπε ο κ. Ρωσόπουλος,  είναι από τις λίγες φορές που παρουσιάζεται το ποίημα στην ολότητα του. Η συναυλία διοργανώνεται σε συνεργασία με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή της πολυφωνικής χορωδίας Πάτρας. Η ίδια συναυλία θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο στην Βεργίνα και το Μεσολόγγι.

Στις 30 Ιουλίου θα παρουσιαστεί το λαϊκό ορατόριο του Γιώργου Βούκανου «Της Λευτεριάς τ’ αγέρι – Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη. Η συναυλία θα παρουσιαστεί στον ιστορικό χώρο του Λιμποβισίου, στο σπίτι των Κολοκοτρωναίων.

Επόμενος σταθμός  είναι το Φεστιβάλ Άνδρου, την 1η Αυγούστου, οπότε τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ συμμετέχουν στις τοπικές εκδηλώσεις μαζί με την χορωδία του νησιού.

Ήδη συναυλίες σε πόλεις όπως ο Βόλος και η Πάτρα είχαν μεγάλη επιτυχία, γεγονός που καταδεικνύει την ανάγκη κόσμου να επανέλθει στις εκδηλώσεις πολιτισμού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος