Συνάντηση Πιερρακάκη- Ζέρβα: Πακέτο έργων 20 εκατ. ευρώ για τον δήμο Θεσσαλονίκης στον τομέα των έξυπνων πόλεων

Ένα πακέτο έργων, συνολικού ύψους 20 εκατ. ευρώ, τρέχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στον τομέα των έξυπνων πόλεων, όπως έγινε γνωστό έπειτα από τη συνάντηση που είχαν σήμερα (11/07), στο Δημαρχείο, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Υφυπουργός Θοδωρής Λιβάνιος με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.Εξαιρετικά ενδιαφέρον χαρακτήρισε το σχέδιο του Δήμου Θεσσαλονίκης στον τομέα της ψηφιακής στρατηγικής ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.«Είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση του Δημάρχου και των συνεργατών του σε σχέση με το πρόγραμμα των έξυπνων πόλεων και πώς αυτό θα υλοποιηθεί στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Πρακτικά πώς η Θεσσαλονίκη θα μετατραπεί σε μια έξυπνη πόλη, χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πιερρακάκης, σημειώνοντας ότι από το συνολικό πακέτο των 20 εκατ. ευρώ περίπου 10 εκατ. ευρώ αφορούν χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.«Βρήκαμε το σχέδιο του Δήμου Θεσσαλονίκης πάρα πολύ ενδιαφέρον και χαιρόμαστε πολύ με την κατεύθυνση που έχει δοθεί συνολικότερα στη διαδικασία της έξυπνης πόλης. Εμείς είμαστε εδώ ως αρωγοί. Πιστεύουμε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει τεράστιες δυνατότητες, που πρέπει να απελευθερωθούν με τέτοιου τύπου κονδύλια και προγράμματα», πρόσθεσε ο κ. Πιερρακάκης, κάνοντας γνωστό ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα λάβει χρηματοδότηση και στο πλαίσιο του προγράμματος που επίκειται για την αισθητική και ενεργειακή αναβάθμιση των ΚΕΠ της χώρας.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου κι ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης Νίκος Λιακόπουλος.«Η Θεσσαλονίκη αλλάζει σελίδα και ψηφιακά. Στόχος είναι στο ψηφιακό μέλλον που ανοίγεται μπροστά η Θεσσαλονίκη να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο με στοχευμένες παρεμβάσεις, ώστε να βοηθηθεί η πόλη τόσο όσον αφορά την καθημερινή της λειτουργία όσο και όσον αφορά την ανάπτυξή της», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Καλαφάτης.

«Τώρα πλέον έχουμε ωριμάσει ένα μεγάλο πακέτο έργων, προϋπολογισμού πάνω από 20 εκατ. ευρώ, που έχουν ως βάση χρηματοδότησης το Ταμείο Ανάκαμψης, το πρόγραμμα ‘Αντώνης Τρίτσης’ και το ΕΣΠΑ. Πέρα από τις παρεμβάσεις στο επίπεδο των υποδομών, θα προχωρήσουμε και σε προσωποποιημένες υπηρεσίες απέναντι στον πολίτη. Αυτός είναι ο στόχος μας: η ποιότητα, η διαφάνεια και η αποτελεσματικότητα», τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, λέγοντας σχηματικά ότι η μικρότερη δυνατή προσέλευση πολιτών στις υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη διεκπεραίωση υποθέσεών τους είναι ακριβώς η επιτυχία της δουλειάς που κάνουμε.

Ο κ. Ζέρβας μίλησε και για σειρά κοινών δράσεων Δήμου Θεσσαλονίκης και Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων που λειτουργεί στο κτίριο των παλαιών Δημοτικών Σφαγείων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος