ertnews.gr

Συναινετικά διαζύγια μέσω…διαδικτύου χωρίς γραφειοκρατία

25/02 13:44
Τα συναινετικά διαζύγια περνούν πλέον στην ψηφιακή εποχή, με βάση διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο, το οποίο παρουσιάζει σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Κώστας Τσιάρας, και φέρνει σημαντικές αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο, ύστερα από τέσσερις δεκαετίες.
 Το προωθούμενο νομοσχέδιο αλλάζει τα δεδομένα στο κομμάτι των συναινετικών διαζυγίων και πλέον τα ζευγάρια θα μπορούν να χωρίζουν χωρίς να μπλέκουν στα γρανάζια της γραφειοκρατίας με ένα κλικ! Το e-διαζύγιο ή το «άυλο διαζύγιο» θα πρέπει μόνο να είναι συναινετικό, χωρίς καν να απαιτείται βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής.
Επί σαράντα χρόνια τα συναινετικά διαζύγια, βάσει του ισχύοντος νόμου, εκδίδονται από τους συμβολαιογράφους παρουσία δικηγόρων και οι πρώην σύζυγοι ρυθμίζουν με κοινή συμφωνία (συμβολαιογραφική πράξη), τα θέματα διατροφής και γονικής μέριμνας των παιδιών. Για πρώτη φορά με το νομοσχέδιο καθιερώνεται το τεκμήριο επικοινωνίας και οι συνέπειες κακής άσκησης της γονικής μέριμνας. Συγκεκριμένα, προβλέπεται ο χρόνος επικοινωνίας του παιδιού με τον γονέα, με τον οποίο δεν μένει στο ίδιο σπίτι, να είναι τουλάχιστον το ένα τρίτο του συνολικού χρόνου.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version