Συμβούλιο της Ευρώπης: Μην συνηθίσετε τον πόλεμο στην Ουκρανία, δεν πρέπει ποτέ να γίνει κανονικότητα

Ενός λεπτού σιγή για όλα τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία, τήρησαν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στην έναρξη της θερινής συνόδου, ενώ ο Πρόεδρος Τίνι Κοξ απηύθυνε προτροπή σε όλα τα κράτη μέλη να συνδράμουν ώστε να τερματιστεί η ταλαιπωρία του ουκρανικού λαού και να συνεχιστεί η αλληλεγγύη.

«Αυτός ο φρικτός πόλεμος», υπογράμμισε, «δεν πρέπει ποτέ να γίνει κανονικότητα για εμάς, πρέπει να αψηφήσουμε κάθε πειρασμό να τον συνηθίσουμε», και κάλεσε τις ρωσικές αρχές και όλους τους Ρώσους πολίτες «να τερματίσουν αμέσως τον επιθετικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας. Δεν υπάρχει ούτε ένας λόγος να συνεχιστεί αυτός ο πόλεμος, ο οποίος δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε ξεκινήσει».

Σημείωσε πως το πολυμερές σύστημα που έχουμε στην Ευρώπη απέτυχε να αποτρέψει αυτόν τον επιθετικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας και θα πρέπει τώρα «να αναρωτηθούμε τι πήγε στραβά και πώς να ενισχύσουμε την πολυμερή αρχιτεκτονική και να την ξαναχτίσουμε με αποτελεσματικό και βιώσιμο τρόπο» και πρόσθεσε πως «ο πόλεμος ένωσε τους ανθρώπους στην Ευρώπη και τώρα μπορούμε να κάνουμε αυτό που φαινόταν αδύνατο πριν από αυτόν τον πόλεμο».

Στρασβούργο Κώστας Δαβάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος