Για τη μη τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας, την αυξημένη ταχύτητα και την παράνομη χρήση κινητού τηλεφώνου που συντελούν στην αύξηση των τροχαίων στους ελληνικούς δρόμους μίλησε στην ΕΡΤ ο Αντώνης Μορφονιός, σύμβουλος τροχαίων ατυχημάτων, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο της σύγκρουσης των δύο οχημάτων το πρωί της Δευτέρας στην Κηφισιά όπου τραυματίστηκαν έξι άτομα.
«Για ακόμη μια φορά η εβδομάδα δεν ξεκίνησε καλά. Έχει συμβεί (στην Κηφισιά) ένα πολύ σοβαρό τροχαίο. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία τα δύο οχήματα ήρθαν μετωπικά σε σύγκρουση και εν συνεχεία εκτροχιάστηκαν στο κράσπεδο του κάθε ρεύματος έκαστο», σημείωσε ο ειδικός αναφέροντας ότι «ένα από τα δύο οχήματα βγήκε στο αντίθετο ρεύμα και εμβόλισε το άλλο αυτοκίνητο»
Μιλώντας στην εκπομπή «Newsroom» αποκάλυψε ότι σύμφωνα με την εμπειρία του «ο πρώτος και βασικός λόγος πρόκλησης των ατυχημάτων είναι η αμέλεια» μη παραλείποντας να επισημάνει ότι η οδηγική παιδεία στη χώρα πρέπει να αναβαθμιστεί.
«Τα οχήματα, δυστυχώς, έχουν πολλαπλασιαστεί όμως ο ΚΟΚ όμως παραμένει ίδιος. Πρέπει η πολιτεία να αναθεωρήσει άμεσα τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας» σημείωσε ο σύμβουλος τροχαίων ατυχημάτων.
Αναφερόμενος σε ένα από τα βασικά λάθη που κάνουν οι οδηγοί επισήμανε ότι υπάρχει εκτεταμένη χρήση κινητού τηλεφώνου. «Βλέπουμε όλοι ότι υπάρχει χρήση κινητού τηλεφώνου. Έχω δει πάρα πολλούς στα κοινωνικά δίκτυα να κάνουν live μεταδόσεις ενώ οδηγούν. Έχω δει πάρα πολλούς οδηγούς, σε ποινικές δικογραφίες, όχι απλά να είναι μεθυσμένοι αλλά να έχουν ποσοστό αλκόολ στο αίμα τους 7 – 8 φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο».
Ο ίδιος εκτίμησε ότι ο πραγματικός αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων είναι πολύ μεγαλύτερος απ’ όσα καταγράφονται προτείνοντας ταυτόχρονα να δημιουργηθεί ένας νέος ενιαίος φορέας στον οποίο θα συμμετέχει η ασφαλιστική αγορά και οι αρμόδιες Διευθύνσεις Αστυνομίας.
Πηγή: Newsroom | EΡΤ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος