Σύμπλευση Μητσοτάκη – Σασόλι για μόνιμο Ταμείο Ανάκαμψης

Στην ανάγκη να καταστεί το Ταμείο Ανάκαμψης μόνιμος θεσμός σταθερότητας των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρθηκαν από κοινού ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, στη σημερινή τους συνάντηση.

«Mε χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι πραγματικά συνειδητοποίησες ότι θα ήταν χρήσιμο και σημαντικό αυτού του είδους τα εργαλεία να καταστούν σταθερά και μόνιμα» επισήμανε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι.

«Αυτό προϋποθέτει φυσικά ότι τα κράτη – μέλη θα αξιοποιήσουν τους πόρους του ταμείου προς τη σωστή κατεύθυνση, απάντηση στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων με κοινωνική φροντίδα, ψηφιακός μετασχηματισμός εκπαίδευση και κατάρτιση της νέας γενιάς» σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συναντήθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αναφέρθηκε στην κρίση χρέους.

«Εάν η Ευρώπη αντιμετώπιζε και την κρίση χρέους με έστω το 1/10 της λογικής που έχει σήμερα, δε θα είχαμε περάσει αυτήν την περιπέτεια» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε στη Βουλή και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για νέο εργασιακό νομοσχέδιο

Είχε προηγηθεί συνάντησή του κ. Τσίπρα με επιθεωρητές από το ΣΕΠΕ. «Η δική μας πρόταση είναι η μετατροπή του σώματος επιθεώρησης εργασίας ξανά σε Γ.Γ. με οικονομική και διοικητική επιχειρησιακή αυτοτέλεια που θα εποπτεύεται από Δημόσιο φορέα», τόνισε μεταξύ άλλων.

«Ένα ισχυρό μέτωπο απέναντι σε αυτές τις συντηρητικές πολιτικές για να μπορέσει να ανατραπεί η δεξιά πολιτική και να ανοίξει ο δρόμος για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας» σημείωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

«Είναι συντριπτικό το χτύπημα που επιφέρει στα εργασιακά δικαιώματα με την «εξαφάνιση» του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας, την κατάργηση του 8ωρου, την επιβολή της 10ωρης δουλειάς, τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης», επισήμανε από την πλευρά του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Εάν είναι τόσο καλό το νομοσχέδιο τους, τους καλώ ως Ελληνική Λύση να το εφαρμόσουν στους εργαζόμενους του κόμματος τους» ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Ρεπορτάζ: Κώστας Σκουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος