Την συμμετοχή της Ιταλίας στην ευρωπαϊκή αποστολή “Ειρήνη”, με στόχο την επιτήρηση του εμπάργκο που έχει επιβληθεί στη Λιβύη και της απαγόρευσης πώλησης όπλων στην βορειοαφρικανική αυτή χώρα, ενέκρινε η ιταλική κυβέρνηση.
Τώρα η συμμετοχή της Ιταλίας στην αποστολή θα πρέπει να εγκριθεί από το ιταλικό κοινοβούλιο, και στη συνέχεια η κυβέρνηση Κόντε θα εκδώσει το σχετικό εφαρμοστικό διάταγμα.
Σε τηλεφωνική συνομιλία τους με θέμα την κατάσταση στην Λιβύη, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο και ο αμερικανός ομόλογός του Μάικ Πομπέο συμφώνησαν ότι πρέπει να σταματήσουν οι ξένες παρεμβάσεις και να επιτευχθεί μια ανθρωπιστική εκεχειρία.
Ο Ντι Μάιο έχει υπογραμμίσει ότι η Ιταλία θα πάρει μέρος στην αποστολή “Ειρήνη” με συνολικά πεντακόσιους άνδρες και γυναίκες των ενόπλων δυνάμεών της και ότι «μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα πρέπει να αποσαφηνιστεί ποιος μεταφέρει όπλα στην Λιβύη». «Η διοίκηση της αποστολής θα ανήκει στην Ιταλία, ενώ σε ό,τι αφορά το ναυτικό της σκέλος θα υπάρξει εναλλαγή με την Ελλάδα», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος