Συλλογή ακυκλοφόρητων τραγουδιών του Marvin Gaye βρέθηκε στο Βέλγιο

Μια συλλογή από κασέτες με πολλά ακυκλοφόρητα τραγούδια του Μάρβιν Γκέι (Marvin Gaye) βρέθηκε στην πόλη Οστάνδη του Βελγίου.

Σύμφωνα με το BBC, παρέμεινε κρυφή για περισσότερα από 40 χρόνια.

Η συλλογή, που πιστεύεται ότι περιέχει 66 τραγούδια demo ήταν στην κατοχή του μουσικού και παραγωγού Charles Dumolin, στο σπίτι του οποίου έμεινε ο πρίγκιπας της σόουλ το 1981 στην προσπάθειά του να ξεπεράσει τον εθισμό του από την κοκαΐνη.

Όταν ο μουσικός πέθανε το 2019, οι ηχογραφήσεις πέρασαν στην οικογένειά του, μαζί με μια σειρά από σημειώσεις, στίχους και ρούχα του θρυλικού καλλιτέχνη.

Ποιος ήταν


Ο Marvin Gaye ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του 1960 και έγινε σούπερ σταρ την επόμενη δεκαετία με κλασικές επιτυχίες όπως το τραγούδι διαμαρτυρίας What’s Going On και Let’s Get It On, ένα κομμάτι που συνέβαλε στη φήμη του Gaye ως σύμβολο του σεξ.


Παλεύοντας με τον εθισμό στην κοκαΐνη τη δεκαετία του 1980, ο Gaye έφυγε από τις ΗΠΑ για το Λονδίνο, φοβούμενος τη φυλάκιση στη χώρα του για απλήρωτους φόρους.

Το 1981, σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης του Λονδίνου, ο Βέλγος μουσικός Freddy Cousaert έδωσε στον τραγουδιστή την επαγγελματική του κάρτα, ενθαρρύνοντάς τον να μετακομίσει μαζί του στην Οστάνδη ενώ εκείνος πάλευε με τον εθισμό του. Κατά τη διάρκεια αυτής της παραμονής, ο Gaye πιστεύεται ότι έζησε με τον Dumolin και τη σύζυγό του, Greetje.

Το 1984, ο πατέρας του Gaye, Marvin Gay Sr, ο οποίος τον κακοποιούσε ως παιδί, τον πυροβόλησε θανάσιμα επειδή παρενέβη για να διαλύσει έναν καυγά μεταξύ του πατέρα του και της μητέρας του, Alberta.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος