Σύλληψη και διοικητικό πρόστιμο για τον 87χρονο που προκάλεσε την πυρκαγιά στον Αλμυροπόταμο Εύβοιας

Συνελήφθη χθες, Τετάρτη 21 Μαΐου 2025, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χαλκίδας και του πυροσβεστικού κλιμακίου Αλιβερίου, ένας 87χρονος, ως υπαίτιος της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χτες το απόγευμα, σε αγροτοδασική έκταση στον Αλμυροπόταμο Εύβοιας.

Ο ηλικιωμένος φέρεται να κάπνιζε μελίσσια, με αποτέλεσμα – σύμφωνα με την πυροσβεστική- να ξεσπάσει πυρκαγιά.

Όπως έγινε γνωστό ο 87χρονος  δεν εγκατέλειψε το σημείο, αλλά προσπάθησε να την σβήσει γι’ αυτό και έπαθε ελαφρά εγκαύματα. Όταν είδε ότι δεν μπορούσε να την θέσει υπό έλεγχο ειδοποίησε την πυροσβεστική, η οποία κινητοποιήθηκε άμεσα  και τέθηκε υπό έλεγχο πριν προλάβει να πάρει διαστάσεις. Κάηκε μικρή έκταση με ελιές.

Σε βάρος του 87χρονου επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.093,75 ευρώ, για πρόκληση πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας.

Ρεπορτάζ: Ζώης Κακαβάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος