Σύλληψη Ελληνίδας στην Κωνσταντινούπολη με την κατηγορία κλοπής κινητού – Διπλωματικές πηγές: Παρακολουθούμε από κοντά την υπόθεση

Από κοντά παρακολουθούν την υπόθεση σύλληψης Ελληνίδας πολίτη στην Κωνσταντινούπολη, επισημαίνουν διπλωματικές πηγές. Όπως αναφέρουν, το Γενικό Προξενείο της Κωνσταντινούπολης έχει προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες και είναι σε επικοινωνία μαζί της, ενώ της παρέχεται η προσηκουσα προξενική αρωγή.

Την περασμένη Παρασκευή, η 56χρονη γυναίκα από το Ρέθυμνο Κρήτης μαζί με την 22χρονη κόρη της και μία φίλη τους βρίσκονταν στην αγορά. Όπως αναφέρει η γυναίκα, ευρισκόμενη σε ένα κατάστημα, κατά λάθος έβαλε στην τσάντα της το κινητό του ιδιοκτήτη του, με τον ίδιο να καταγγέλλει το γεγονός. Μητέρα και κόρη συνελήφθησαν αμέσως και οδηγήθηκαν στο κρατητήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τούρκος ιδιοκτήτης απέσυρε τη μήνυση, δηλώνοντας πως θεωρεί ότι έγινε λάθος, κάτι που εκτιμάται ότι αποδεικνύεται και από το βιντεοληπτικό υλικό που υπάρχει στη δικογραφία.

Οι διπλωματικές πηγές σημειώνουν ακόμη ότι η Ελλάδα δεν παρεμβαίνει σε θέματα δικαιοσύνης.

«Μεριμνά για την τήρηση των δικαιωμάτων άμυνας και αποτελεσματικής δικαστικής προστασίας των Ελλήνων πολιτών. Διαμένει σε μισθωμένο ακίνητο και της έχει επιβληθεί προσωρινή απαγόρευση εξόδου από την χώρα. Αναμένεται να οριστεί δικάσιμος σήμερα μετά την παραπομπή της σε δίκη» υπογραμμίζουν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος