Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ανείπωτος ο πόνος στις κηδείες των θυμάτων της τραγωδίας


Η τελευταία πράξη του δράματος παίζεται στις κηδείες των θυμάτων της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη.


Στον Τύρναβο, κηδεύτηκε νωρίς το μεσημέρι η 42χρονη νοσηλεύτρια Βάγια Λέκα- Καρακώστα. Φίλοι και συγγενείς ήταν εκεί για να την αποχαιρετήσουν. Η 42χρονη εργαζόταν στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας.


Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κορδελιού, κηδεύτηκε το πρωί ο 67χρονος Γιώργος Κυριακίδης, πατέρας δύο παιδιών. Ο 67χρονος επέστρεφε από την Αθήνα, όπου είχε μεταβεί για δουλειές.

Στην Κατερίνη,κηδεύτηκε η 34χρονη Αθηνά Κατσάρα, μητέρα ενός παιδιού δύο ετών.

Στα Γιαννιτσά, τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία για την 23χρονη Ιφιγένεια Μήτσκα. Η  Ιφιγένεια, η οποία σπούδαζε διοίκηση επιχειρήσεων, επέστρεφε με τον αρραβωνιαστικό της στα Γιαννιτσά, από όπου καταγόταν. Η κοπέλα καθόταν στο τρίτο βαγόνι στη θέση 67, δίπλα στο παράθυρο.


Λίγα κίτρινα λουλούδια αφήνουν οι περαστικοί στο τραπέζι που ήπιαν το τελευταίο τους καφέ οι δίδυμες αδελφές και η ξαδέλφη τους από την Καλαμπάκα, στον σταθμό των Παλαιφαρσάλων.

Στο δημαρχείο των Τεμπών εξακολουθούν να δίνονται στους συγγενείς των θυμάτων που ταυτοποιούνται οι ληξιαρχικές πράξεις θανάτου.
Στον τόπο της τραγωδίας φτάνουν συνεχώς συγγενείς αγνοουμένων, εκεί όπου οι έρευνες συνεχίζονται, καθώς τα συνεργεία θα προχωρήσουν στην απομάκρυνση του 4ου και 5ου βαγονιού.
Τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης.
Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύονται τρεις ασθενείς με εκδορές, ενώ στο Παπανικολάου και στο Παπαγεωργίου, δυο νεαρά παιδιά σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με την κατάσταση της υγείας τους να είναι σταθερή.

Εντωμεταξύ, ένα νέο σημαντικό στοιχείο ήρθε επιφάνεια, σε ό,τι αφορά τον διάλογο σταθμάρχη Λάρισας -μηχανοδηγού, που δημοσιοποιήθηκε. Οι πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι στο επίμαχο ηχητικό ντοκουμέντο ακούγονται τέσσερις φωνές και όχι τρεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος