Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι ειδικοί για την πορεία της πανδημίας στη χώρα

Array

Με μία ημέρα διαφορά, την ερχόμενη Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την 3η δόση εμβολίου έναντι του κορονοϊού, ενώ την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου ξεκινά ο αντιγριπικός εμβολιασμός.
Η 3η ενισχυτική δόση του εμβολίου αφορά άτομα άνω των 60 ετών, καθώς και τους υγειονομικούς και θα γίνει με το εμβόλιο mRNA της Pfizer, 6 μήνες μετά τον αρχικό εμβολιασμό.

Συγκρατημένα αισιόδοξοι είναι οι ειδικοί για  την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. Μιλούν για σταθερότητα στον αριθμό των κρουσμάτων, παραμένουν όμως επιφυλακτικοί ως προς τις εξελίξεις που μπορεί να φέρει η χειμερινή περίοδος.

Επιβεβλημένος χαρακτηρίζεται για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού ο αντιγριπικός εμβολιασμός που ξεκινά την Παρασκευή. Οι γιατροί ξεκαθαρίζουν ότι δεν απαιτείται χρονική απόσταση μεταξύ του εμβολίου του κορονοϊού και αυτού της γρίπης.

Στο μεταξύ, σχηματίστηκαν 2 δικογραφίες που έχουν υποβληθεί στον εισαγγελέα για 4 ιστοσελίδες και και 6 λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που προτρέπουν πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος