Συγκλονίζει ο θάνατος 41χρονου ανεμβολίαστου καρδιολόγου στη Λάρισα (video)

Στο πένθος βυθίστηκε για άλλη μία φορά η Ιατρική κοινότητα της Λάρισας μετά τον χαμό του 41χρονου καρδιολόγου Περίανδρου Χατζηγιάννη από επιπλοκές του κορονοϊού.

Ο άτυχος γιατρός εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στις 12 Νοεμβρίου και νοσηλευόταν σε απλή κλίνη Covid. Πριν δύο ημέρες, οι γιατροί, που τον παρακολουθούσαν, έκριναν πως ήταν άμεση η ανάγκη να προχωρήσουν σε μη επεμβατικό αερισμό του. Η κατάσταση όμως της υγείας του επιδεινώθηκε δραματικά το πρωί της Τρίτης με αποτέλεσμα να χρειαστεί η διασωλήνωσή του.

Χθες το μεσημέρι δυστυχώς δεν άντεξε και “έφυγε” από τη ζωή μετά από πνευμονική εμβολή.

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη τόσο στους συναδέλφους του και στο περιβάλλον σε Λάρισα όπου ζούσε και στα Φάρσαλα, όπου διατηρούσε το ιδιωτικό του ιατρείο, αλλά και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου είχε κάνει την ειδικότητά του.

Ο Περίανδρος Χατζηγιάννης, πατέρας δύο μικρών παιδιών -το ένα από αυτά βρέφος-  είχε λάβει την απόφαση να μην εμβολιαστεί σύμφωνα με τους γιατρούς του ΓΝΛ, αλλά προσβλήθηκε από τον κορονοϊό και τελικά υπέκυψε.

Η πίεση στα Νοσοκομεία της Λάρισας εξακολουθεί να είναι μεγάλη και καθημερινά γίνονται παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των αυξημένων περιστατικών.

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Λάρισας κ. Απόστολο Κομνό εξετάζεται η μετατροπή της αίθουσας ανάνηψης των χειρουργείων σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με σκοπό να μην υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ.

Ρεπορτάζ Μίνα Μαυρογιάννη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος