Συγκλονίζει η μαρτυρία του καθηγητή Καρδιολογίας Βασίλη Βασιλικού για την σκληρή μάχη με τον κορονοϊό

Array

Τη μαρτυρία του από την εμπειρία της νόσησης από κορονοϊό, μετέφερε ο καθηγητής Καρδιολογίας του ΑΠΘ, Βασίλης Βασιλικός, μιλώντας στην ειδική εκπομπή «COVID19 Ώρα μηδέν» της ΕΡΤ3. Ο ίδιος νοσηλεύτηκε πέντε μήνες, εκ των οποίων τους 2,5 διασωληνωμένος, ενώ οκτώ μήνες μετά υποφέρει ακόμα από το σύνδρομο long covid

Οι συγγενείς του του μετέφεραν ότι λίγο πριν διασωληνωθεί… σπαρταρούσε σαν το ψάρι και το οξυγόνο είχε πέσει σε τραγικά επίπεδα. Ο ίδιος ένιωθε ότι κρύωνε και δεν καταλάβαινε εάν αυτά που έβλεπε και άκουγε ήταν πραγματικά ή όχι. 

H πιο συγκινητική στιγμή για τον ίδιο ήταν όταν άνοιξε τα μάτια του και αναγνώρισε τους οικείους του. “Το πρώτο στοίχημα ήταν ότι δουλεύει το μυαλό μου”, είπε. Για αρκετές ημέρες δεν μπορούσε να κινηθεί στο κρεβάτι. Χρειάστηκε να περάσουν 30 μέρες για να καθίσει στην καρέκλα, κι αυτό έμοιαζε με ανάβαση στο Έβερεστ. 

Για όσους δεν έκαναν το εμβόλιο, εκτός από έναν σκληρό πυρήνα, είπε ότι μάλλον δεν έχουν καταλάβει τους κινδύνους από τη νόσηση.

Ως προς τον κίνδυνο των παρενεργειών από το εμβόλιο ο κ. Βασιλικός τόνισε ότι είναι στο 0,002% για μυοκαρδίτιδα όταν από τη νόσηση ο κίνδυνος φτάνει στο 2%. Αντίστοιχα είναι τα στοιχεία και για τις θρομβώσεις. Είπε ότι σήμερα το σύστημα υγείας πιέζεται και σε λίγο δεν θα επαρκούν οι γιατροί παθολογικών ειδικοτήτων, ενώ ίσως επιστρατευτούν γιατροί άλλων ειδικοτήτων για τη νοσηλεία περιστατικών που δεν είναι covid

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος