Στρυμονοχώρι Σερρών: Τα μυστικά για την καλλιέργεια του αράπικου φυστικιού

Ένας νέος άνθρωπος, ο Χρήστος Ασλανίδης αφού έφυγε από το χωριό για πολλά χρόνια, πήρε την απόφαση να επιστρέψει, είχε κάποια χωράφια κι έτσι αποφάσισε να συνεχίσει την καλλιέργειά τους, αλλάζοντας όμως προϊόν και επιλέγοντας το φυστίκι. Έκτοτε αγωνίστηκε να επιβιώσει, παράγοντας φυστίκι.

«Η καλλιέργεια είναι δύσκολη, ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Εμείς δε ρίχνουμε λιπάσματα, ούτε ραντίζουμε, τα ξεβοτανίζουμε μόνοι μας, με την οικογένειά μου. Απαιτούνται πολλές ώρες εργασίας στο χωράφι αλλά έχει καλύτερη απόδοση από τα καλαμπόκια και τα βαμβάκια, που είχαμε», αναφέρει ο ίδιος ο Χρήστος Ασλανίδης στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή “ΩΡΑ ΘΕΡΙΝΗ”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΣΑΠΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος