“Πήρε τη ζωή στα χέρια της”: Μία παράσταση για τα παιχνίδια της φαντασίας και τον άπιαστο έρωτα

Το «Πήρε τη ζωή στα χέρια της» παρουσιάζεται στο ΚΘΒΕ μέχρι τουλάχιστον το Πάσχα, με την πρεμιέρα να έχει δοθεί με επιτυχία, σε ένα ασφυκτικά γεμάτο Φουαγιέ του Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, παρουσία του συγγραφέα του έργου, Βασίλη Κατσικονούρη, σε σκηνοθεσία Φρόσως Λύτρα.

Όπως τόνισε η ηθοποιός Φαίη Κοκκινοπούλου,  ακόμη και ο έρωτας είναι μία παραπλάνηση του μυαλού μας και, όταν αυτός περνάει βλέπουμε αν τελικά θα κρατήσει μία σχέση… είναι κάτι δημιουργικό, μας κρατάει ζωντανούς η φαντασία, την οποία όμως στο έργο, ο περίγυρος τη διαλύει, την γκρεμίζει.

Η ηθοποιός, Άννα Ευθυμίου, είπε ότι ο κάθε χαρακτήρας στο έργο επιλέγει τη δική του πραγματικότητα, μέσα από την οποία οι τέσσερις πρωταγωνιστές, δύο άντρες και δύο γυναίκες, είναι ήρεμοι και ευτυχισμένοι.

Μέσα σε ένα πρωτότυπο σκηνικό και μουσικό περιβάλλον, «ζωντάνεψε» μια τρελή… τρελή… τραγωδία που θίγει θέματα όπως η δύναμη της εικόνας, το «φαίνεσθαι» και το «είναι», τα παιχνίδια της φαντασίας, η αλήθεια και το ψέμα, το άπιαστο όνειρο του έρωτα.

Στη σκηνή: ο ψυχοθεραπευτής Κάρολος, η διαφημίστρια Βέρα, ο θεατρικός συγγραφέας Ανδρέας. Και οι τρεις εξαιρετικοί διαχειριστές του λόγου και τις επικοινωνίας, διανοούμενοι και επιτυχημένοι. Απέναντί τους η Φωτεινή, ένας μοναχικός άνθρωπος που δεν ξέρει να διαχειρίζεται τίποτα, εκτός ίσως από τη φαντασία και τις αναμνήσεις της, ανυπεράσπιστη, ευάλωτη, αιθεροβάμων, αλλά και απόλυτα αληθινή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος