Θ. Κοντογεώργης στο Πρώτο: Σκοτεινές πρακτικές από την αντιπολίτευση-Δεν υπήρξε ούτε sms, ούτε τηλεφώνημα, ούτε εντολή στους δύο υπουργούς (audio)

«Πάντοτε παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τι συμβαίνει στη γείτονα χώρα. Εμάς λοιπόν, μας ενδιαφέρει να συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο που έχουμε χαράξει εδώ και κάμποσο καιρό, αφενός θα έλεγα της διπλωματικής και αμυντικής ενίσχυσης της χώρας, αλλά και από την άλλη θα έλεγα σε πιο ήρεμα νερά, προκειμένου να μπορούμε, έχοντας θα έλεγα τον ιστορικό και γεωπολιτικό ορίζοντα που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών, που είναι γραφτό να συνεχίσουμε μαζί, για να μπορούμε να λύνουμε τα ζητήματά μας. Πάντοτε προετοιμαζόμαστε για παν ενδεχόμενο και αυτή είναι και η στρατηγική τα τελευταία χρόνια και για αυτό υπάρχει και αυτή η δυναμική που σας περιέγραψα. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι είμαστε σε μια διαφορετική φάση. Προφανώς υπάρχουν πολιτικά επεισόδια, θα σας έλεγα, που αφορούν και τις δύο χώρες στο εσωτερικό τους. Σε αυτή τη διαδρομή εμείς παραμένουμε πιστοί σε αυτόν τον δρόμο που έχουμε χαράξει, προφανώς λαμβάνοντας υπόψη πάντοτε όλα τα γεγονότα» δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» όπου βρέθηκε καλεσμένος ο Θανάσης Κοντογεώργης, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, ο οποίος συνομίλησε με τον Θάνο Σιαφάκα, για το τι ακριβώς σηματοδοτεί η μεγάλη ήττα του Ερντογάν στις δημοτικές εκλογές, ο οποίος μάλιστα και έχασε τους πέντε μεγαλύτερους δήμους ενώ το κόμμα του είναι δεύτερο στην επικράτεια αλλά και για το αν όλο αυτό πυροδοτεί μια ένταση στο εσωτερικό της Τουρκίας με τον κίνδυνο της εξαγωγής αυτής της έντασης στο Αιγαίο.

«Σκοτεινές πρακτικές από την πλευρά της αντιπολίτευσης-Δεν υπήρξε ούτε sms, ούτε τηλεφώνημα, ούτε εντολή για τα στελέχη να βρεθούν στο σπίτι του επιχειρηματία»

Αναφερόμενος στην εντύπωση που έκανε το δημοσίευμα με επίκεντρο τη σύζυγο του πρωθυπουργού αλλά και τις διαψεύσεις που υπήρχαν και από τη μια αλλά και από την άλλη πλευρά, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό σημείωσε το εξής «πέραν του ότι το ίδιο το γεγονός είναι ψέμα και έχει διαψευστεί από όλες τις πλευρές, νομίζω ότι και η αντιπολίτευση αλλά και όσοι συσπειρώνονται, θα σας έλεγα, ή βρίσκονται γύρω ή αξιοποιούν και εκμεταλλεύονται την αντιπολίτευση για διάφορες, θα σας έλεγα επιδιώξεις που μπορούν να έχουν κατατείνουν όλα προς αυτά. Εμείς θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας και θα έλεγα ότι η κυβέρνηση δεν βρίσκεται και δεν υπάρχει για να διαιωνίζει την εξουσία της, αλλά για να διαμορφώνει μια καλύτερη κοινωνία. Επομένως, η δικιά μας δουλειά είναι καθημερινά να προσπαθούμε να λύνουμε τα προβλήματα των πολιτών και από εκεί και πέρα αφήνουμε σε όλους τους υπόλοιπους-και τα οποία αξιολογούν οι πολίτες- αυτές τις σκοτεινές πρακτικές. Άρα, είναι απολύτως ψέμα το υποτιθέμενο τηλεφώνημα στον επιχειρηματία (…)». Όσον αφορά τώρα, τα δύο κορυφαία στελέχη και συνεργάτες του πρωθυπουργού οι οποίοι έμειναν εκτός με απόφασή του αλλά και το γεγονός ότι το ρεπορτάζ λέει ότι εστάλησαν τα δύο στελέχη στον επιχειρηματία με εντολή του πρωθυπουργού, ο κ. Κοντογεώργης είπε «είναι δύο στελέχη με τα οποία είχαμε καθημερινή συνεργασία και σημαντική συνεισφορά και στο κυβερνητικό έργο, αλλά και στην παράταξη ευρύτερα. Από εκεί και πέρα, νομίζω ο πρωθυπουργός στην τοποθέτησή του στη Βουλή αλλά και στις επόμενες ημέρες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έθεσαν το πλαίσιο. Νομίζω ότι είναι σαφές το τι έχει γίνει. Η κυβέρνηση προφανώς δεν συνομιλεί με αυτό τον τρόπο που κάποιοι επιδιώκουν και προφανώς δεν συγκυβερνά με οποιοδήποτε συμφέρον, οποιαδήποτε κατάσταση μπορεί να έχει τέτοιες επιδιώξεις. Επομένως, νομίζω οι απαντήσεις σε αυτά τα θέματα είναι σαφείς. Δεν υπήρχε τέτοια εντολή από τον πρωθυπουργό, όπως επίσης δεν υπήρχε ούτε sms, ούτε τηλεφώνημα στον επιχειρηματία και έχει απαντηθεί αυτό το θέμα όπως μεταφέρεται». Έπειτα, στην ερώτηση, για το ζήτημα της προανακριτικής επιτροπής που τίθεται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την υπόθεση των Τεμπων και για τον αν θα το στηρίξει η κυβέρνηση, ο κ. Κοντογεώργης απάντησε πως θα δούνε πρώτα το κείμενο, να δουν δηλαδή αν δομείται και θα κρίνουν τότε.

«Ο κ. Κασσελάκης δημιουργεί υποψίες-Απαράδεκτο και προσβλητικό να μιλάει για το θέμα του αδιάβλητου των εκλογών»

Ερωτηθείς τέλος για το τον κ. Κασσελάκη, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και το ζήτημα του αδιάβλητου των εκλογών που συνεχώς θίγει, λέγοντας πως δεν είναι δεδομένο, ο κ. Κοντογεώργης υπογράμμισε το εξής «ο κ. Κασσελάκης μπορεί πολλές φορές να δίνει την εντύπωση ότι επειδή δεν έχει λειτουργήσει, θα σας έλεγα στο ελληνικό πολιτικό περιβάλλον, προκειμένου να έχει και τη συνειδητοποίηση πολλών πραγμάτων αυτών που λέει, αλλά θεωρώ ότι όταν επαναλαμβάνεις για τρίτη φορά κάτι τόσο βαρύ, νομίζω ότι θα έχει καταλάβει τι λέει και το λέει επίτηδες επί τούτου. Είναι γεγονός ότι συμπληρώνουμε 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και φέτος, που έγινε μια προσπάθεια, θα έλεγα κοινή από τα κόμματα και με μεγάλη συνεισφορά βέβαια και της Δημοκρατίας και στην εμπέδωση της δημοκρατίας, αλλά και σε μεγάλες κατακτήσεις, θεωρεί ο κ. Κασσελάκης κακώς, πολύ κακώς και για την ποιότητα της Δημοκρατίας μας αλλά και για τον πολιτικό ανταγωνισμό, ότι θα έχει οφέλη προσπαθώντας να δημιουργήσει, τι να πω, υποψίες; αμφιβολίες; σε σχέση με την εκλογική διαδικασία στη χώρα. Είναι απαράδεκτο. Θα σας έλεγα ότι είναι προσβλητικό απέναντι σε όλους τους πολίτες αλλά και στο δικό του χώρο, απέναντι στους ανθρώπους εκείνους που μπορεί να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο ΣΥΡΙΖΑ ή θεωρούν ότι τους εκφράζει η Αριστερά, όπως αυτή εκφράζεται σήμερα από τον κύριο Κασσελάκη, να εκφέρονται τέτοιες απόψεις σε σχέση με την ποιότητα της δημοκρατίας της χώρας μας. Είναι πολύ λυπηρό και νομίζω ότι δεν περιποιεί τιμή ούτε για τον κ. Κασσελάκη, αλλά για όσους βρίσκονται σε αυτό».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος