Τ. Χατζηβασιλείου στο Πρώτο: Δεν τίθεται κανένα ζήτημα συμμετοχής Ελλήνων αξιωματικών σε στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ ή στον πόλεμο της Ουκρανίας (audio)

«Είναι αλήθεια ότι είναι στα σκαριά η συνάντηση Μητσοτάκη-Μπάιντεν στην Ουάσινγκτον. Και εφόσον επιβεβαιωθεί αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε την τρίτη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Λευκό Οίκο, στη διάρκεια της θητείας της κυβέρνησής του. Σας μιλώ ειλικρινά, υπάρχει συζήτηση και αμοιβαία βούληση. Από εκεί και πέρα μακάρι να βρεθεί κοινός χρονικός τόπος και όλα να πάνε καλά» δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 ο Τάσος Χατζηβασιλείου, Πολιτικός, Διεθνολόγος, Διδάκτορας Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας και Βουλευτής Σερρών με τη Νέα Δημοκρατία, ο οποίος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» και συνομίλησε με τον Θάνο Σιαφάκα.

«Δεν τίθεται κανένα ζήτημα συμμετοχής Ελλήνων αξιωματικών σε στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ ή στον πόλεμο της Ουκρανίας» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηβασιλείου στο δημοσιογράφο συμπληρώνοντας «όπως προκύπτει βέβαια τόσο από το χρόνο εκκίνησης αυτής της κουβέντας με τις ΗΠΑ-σας θυμίζω ότι αυτή η συζήτηση ξεκίνησε από την Αμερική το 15 και το 19 πριν δηλαδή τη ρωσική εισβολή-αλλά και από τις αρχές ασφαλείας που υπάρχουν στις διμερείς συμφωνίες, εννοώ στα μνημόνια και θα είμαι συγκεκριμένος. Τα μνημόνια αυτά προωθούν τα εθνικά συμφέροντα, γίνονται με πρωτοβουλία πάντα της ελληνικής πλευράς και έχουν ως στόχο, να εδραιωθεί αυτή η στρατηγική αμυντική σχέση που έχουμε με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά ταυτόχρονα να θωρακιστεί και ο ρόλος της Ελλάδας ως ενός παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης στη γειτονιά».

«Η συμφωνία για αποστολή τριών Ελλήνων αξιωματικών ξεκίνησε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ από το 2015-Όλα τα άλλα είναι ιστορίες για αγρίους» ανέφερε στο τέλος της συνομιλίας τους ο κ. Τάσος Χατζηβασιλείου τονίζοντας παράλληλα το εξής «όταν εμείς μιλάμε για Ένοπλες Δυνάμεις του 21ου αιώνα, αντιλαμβάνεστε ότι χρειάζεται να συνεργαζόμαστε με συμμάχους μας, ούτως ώστε και εμείς να αποκτήσουμε πολύτιμη εμπειρία από τη δική τους. Και θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η διαδικασία αυτή συμφωνίας, αναφορικά δηλαδή με την τοποθέτηση δύο αξιωματικών σε θέσεις των ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ, ξεκίνησε το 19. Όμως, η απόσπαση των τριών Ελλήνων στις μονάδες των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη ξεκίνησε το 15 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και αυτή η διαδικασία κρίθηκε εθνικά συμφέρουσα και σημαντική από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και για αυτό συνεχίζεται η διαδικασία αυτή για να ολοκληρωθεί. Το λέω διότι αυτοί οι οποίοι αρχίζουν και κατηγορούν και λένε διάφορα πράγματα και ιστορίες για αγρίους, να θυμηθούν ότι ήταν εκείνοι οι οποίοι έφεραν τη συμφωνία αυτή για να τοποθετούνται Έλληνες στρατιωτικοί (…). Είναι μια συμφωνία η οποία προσέξτε αυτό το κομμάτι με την ανταλλαγή του προσωπικού ουσιαστικά είναι ένα μονομερές δικαίωμα της Ελλάδας. Το λέω μονομερές δικαίωμά της και δεν προβλέπει ανταλλαγή, να έρθουν δηλαδή και οι Αμερικανοί στις ελληνικές δυνάμεις. Ξαναλέω, προβλέπει ελληνικό προσωπικό, αξιωματικοί, αντιλαμβάνεστε με πείρα να τοποθετηθούν για ένα διάστημα στις δυνάμεις αυτές καθαρά για να αποκτήσουν πλούσια εμπειρία και να τη μεταφέρουν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Όλα τα άλλα που λένε διάφορες πολιτικές δυνάμεις, ότι δήθεν ανοίγει πόρτα για συμμετοχή Ελλήνων στρατιωτών στο στρατό των ΗΠΑ, για εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία, είναι ιστορίες για αγρίους. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και σας επαναλαμβάνω ότι επί ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ το 15 ξεκίνησε αυτή η συμφωνία για τοποθέτηση για απόσπαση ουσιαστικά τριών Ελλήνων αξιωματικών στις αμερικανικές δυνάμεις της Ευρώπη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος