Να πόσες αγκαλιές χρειάζεστε την ημέρα για να “επιβιώσετε”

Όπως παρουσιάζει η Lauréna Valette στο Psychologies.com, oι αγκαλιές είναι απαραίτητες για “να επιβιώσουμε” στην καθημερινότητά μας, σύμφωνα με μια ειδικό. Προσδιορίζει λοιπόν, τον αριθμό των αγκαλιών που χρειαζόμαστε. Οι αγκαλιές είναι απαραίτητες για την ισορροπία μας. Όχι μόνο μας επιτρέπουν να εκφράσουμε τη στοργή μας, αλλά έχουν και πολυάριθμα οφέλη για την υγεία. Οι επιστήμονες είναι κατηγορηματικοί: οι αγκαλιές δεν έχουν επίδραση μόνο στη συναισθηματική μας ευεξία, αλλά και στο νευρικό μας σύστημαΠόσες αγκαλιές χρειαζόμαστε την ημέρα για να λειτουργήσει αυτό;

Τέσσερις αγκαλιές την ημέρα για να “επιβιώσουμε

Σύμφωνα με την Αμερικανίδα ψυχοθεραπεύτρια Βιρτζίνια Σατίρ, “χρειαζόμαστε τέσσερις αγκαλιές την ημέρα για να επιβιώσουμε, οκτώ για να συντηρηθούμε και δώδεκα για να αναπτυχθούμε και να ανθίσουμε“. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Psychological Science αποκαλύπτει ότι η αγκαλιά μειώνει το άγχος και τη χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι συμμετέχοντες με χαμηλή αυτοεκτίμηση που δέχθηκαν το σύντομο άγγιγμα ανέφεραν λιγότερο άγχος θανάτου στο ερωτηματολόγιο από εκείνους που δεν είχαν αγγιχτεί“, αποκαλύπτει η μελέτη.

Αγκαλιές για τη διατήρηση του ανοσοποιητικού συστήματος

Οι αγκαλιές μπορεί επίσης να κάνουν καλό στην καρδιά και το ανοσοποιητικό σύστημα. Μια αμερικανική μελέτη του 2003 διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες που αγκαλιάζονταν είχαν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και καρδιακό ρυθμό από εκείνους που δεν αγκαλιάζονταν.

Ωστόσο, αν δεν έχετε κάποιον για να αγκαλιαστείτε, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν. Θα μπορούσατε, για παράδειγμα, να αγκαλιάσετε το κατοικίδιό σας ή ακόμη και ένα χαριτωμένο παιχνίδι! Στην πραγματικότητα, μια μελέτη έδειξε ότι τα παιχνίδια αγκαλιάς ανακούφισαν τα συμπτώματα του άγχους. Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ζυγισμένη κουβέρτα ή να αγκαλιάσετε τον εαυτό σας. 

Πηγή: https://www.psychologies.com/bien-etre/stress/gestion-du-stress/nombre-calins-par-jour-survivre

Μετάφραση: Νικόλ Παπαδοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος