Κ. Χρυσόγονος στο Πρώτο για ευρωεκλογές: Δεν θα τεθεί κανένα θέμα ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ (audio)

Με αφορμή της επερχόμενες ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Με τούτα και Μ’ Εκείνα» με τον Φώτη Παπούλια, ο Κώστας Χρυσόγονος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Εκτιμώ ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εκείνο το κόμμα που μπο ρεί να δώσει τέρμα το 2027, στη διακυβέρνηση της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά από τον κ. Μητσοτάκη» δήλωσε στη αρχή της συνομιλίας του με το δημοσιογράφο.

Και πρόσθεσε: «που είναι μια διακυβέρνηση επωφελής για τους λίγους, βλαπτική για τους πολλούς αλλά και βλαπτική τελικά για την ίδια τη χώρα, διότι οδηγεί σε δημογραφική κατάρρευση. Άρα, χρειαζόμαστε μια άλλη, μια προοδευτική πρόταση εξουσίας. Αυτή την πρόταση εξουσίας την υποβάλλει στον ελληνικό λαό το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί τουλάχιστον να παράγει πολιτική. Κάνει πολιτικές προτάσεις. Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ στην ουσία επιδίδεται σε μια ακατάσχετη δημαγωγία με τον νέο του αρχηγό, ο οποίος δεν είναι καν αριστερός. Είναι ένας άνθρωπος χωρίς ιδεολογικό και πολιτικό πρόσημο που επιχειρεί να μας πουλήσει life-style και παραπολιτική. Δεν έχει βιωσιμότητα αυτό. Μπορεί να είναι ότι αν είναι δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, που ουσιαστικά σημαίνει ότι διατηρεί τον ρόλο του δυνητικού αντιπάλου της Νέας Δημοκρατίας για τις εθνικές εκλογές το 2027 και οι εκλογές του ‘27 θα είναι μονότερμα, ο Μητσοτάκης θα κάνει περίπατο. Αντίθετα όμως, με αντίπαλο το ΠΑΣΟΚ ο Μητσοτάκης δεν θα κάνει περίπατο, θα έχει δίτερμα».

Εν συνεχεία, αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις οι οποίες δείχνουν ότι είναι μάλλον δύσκολος ο στόχος του ΠΑΣΟΚ για την 2η θέση, ο κ. Χρυσόγονος υπογράμμισε «ναι, εντάξει, οι δημοσκοπήσεις αυτή την εικόνα δίνουν, αλλά αυτό είναι η εικόνα της στιγμής. Μπορεί να ανατραπεί στην κάλπη. Οι δημοσκοπήσεις είναι σαν τις προγνώσεις του καιρού, τις περισσότερες φορές πέφτουν μέσα, αλλά υπάρχουν και κάποιες φορές που διαψεύδονται πανηγυρικά».

«Δεν τίθεται κανένα θέμα ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ»

Έπειτα, στην ερώτηση για το αν θα τεθεί θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, αν σε περίπτωση το ΠΑΣΟΚ είναι τρίτο κόμμα με διαφορά από τον κ. Κασσελάκη και από τον ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε το εξής «κοιτάξτε, δεν είμαστε σε σαλούν του Φαρ Ουέστ να μπαίνει μέσα ο καθένας με τα πιστόλια και να λέει στον πιανίστα σήκω εσύ να κάτσω εγώ. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που διαθέτει καταστατικό. Το καταστατικό λέει ότι το 2026 λήγει η θητεία του νυν προέδρου και εκεί και ο νυν πρόεδρος και όποιος νομίζει ότι μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα μπορούν να βάλουν υποψηφιότητα υπό τις προϋποθέσεις του καταστατικού για νέα εκλογή, για νέα τετραετία, άρα δεν βλέπω να υπάρχει κανένα θέμα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος