Στροφή των καταναλωτών στους ηλιακούς θερμοσίφωνες λόγω υψηλού ενεργειακού κόστους

Περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια νοικοκυριά στη χώρα δεν έχουν ηλιακούς θερμοσίφωνες, με αποτέλεσμα οι λογαριασμοί ρεύματος να εκτοξεύονται. Το μέσο κόστος αγοράς ηλιακού, ανέρχεται στα 800-1.000 ευρώ, ενώ ετήσια μία 4μελής οικογένεια θα εξοικονομήσει το 20% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα, έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον, λόγω του υψηλού ενεργειακού κόστους και οι καταναλωτές λένε ότι προσπαθούν να κερδίσουν ό,τι μπορούν. Περιμένουν τώρα ανακοινώσεις από το αρμόδιο υπουργείο, μήπως υπάρξει επιδότηση για ηλιακό θερμοσίφωνα που, σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί να κυμανθεί από 300 έως 600 ευρώ ανά εγκατάσταση.

Από πλευράς κλιματικής αλλαγής, ένας ηλιακός θερμοσίφωνας είναι πολύ πιο χρήσιμος από ένα 30 φορές πιο ακριβό ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Ενδεικτικά, ένας ηλιακός θερμοσίφωνας με χωρητικότητα δεξαμενής 160Lt (μια τυπική τιμή είναι τα 40Lt ανά άτομο) και διπλής ενέργειας (έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει και με ηλεκτρικό ρεύμα) κοστίζει 849 ευρώ. Το κόστος μπορεί να φτάσει και τα 2.299 ευρώ αλλά με πολύ περισσότερα χαρακτηριστικά, ενώ μπορούν να καλυφθούν ανάγκες μέχρι και 8 ατόμων. Δηλαδή χωρητικότητας 300 Lt και τριπλής ενέργειας λέβητα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΓΚΕΛΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος