Στροφή καριέρας: Όταν η αλλαγή δουλειάς είναι θέμα ψυχικής επιβίωσης

Η αλλαγή καριέρας είναι μια ιδέα που πιθανότατα έχει περάσει από την σκέψη πολλών ανθρώπων και σίγουρα θα έχει προκαλέσει φόβο και αβεβαιότητα. Σύμφωνα με την αγγειοπλάστη, Μαρία Μιχαλούδη, που ακολούθησε άλλη πορεία στα πενήντα της χρόνια, χρειάζεται θάρρος και δύναμη να ξεβολευτεί κάποιος από μία κατάσταση και να τολμήσει κάτι διαφορετικό, ενώ, όπως είπε, για την ίδια ήταν θέμα επιβίωσης να αλλάξει δουλειά. Όπως συστήνει άλλωστε  η σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού, Κρίστυ Κωστάρα, αν κάποιος σκέφτεται σοβαρά να αλλάξει καριέρα, πρέπει να το κάνει μεθοδευμένα, καθώς αποτελεί μία σημαντική αλλαγή στη ζωή.

Χρειάζεται πρώτα να ρωτήσει κανείς τον εαυτό του τι τον κάνει πραγματικά δυστυχισμένο, αν υπάρχει ένα κακό εργασιακό κλίμα και βέβαια, προτού δεσμευτεί με την επιλογή του, να είναι απολύτως  σίγουρος.

Ακόμη ο ενδιαφερόμενος πρέπει να σκεφτεί ρεαλιστικά το θέμα του μισθού αλλά και να εστιάσει στην ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Πρέπει, τέλος, συμβουλεύει η κα Κωστάρα, να μοιραζόμαστε τους προβληματισμούς μας με ανθρώπους που έχουν κάνει ήδη αυτό το βήμα, ενώ στόχος της εργασίας είναι να σε γεμίζει και όχι να σε αδειάζει.” Όσο δεν αλλάζουμε νοοτροπία και κυνηγάμε το πώς θα πιάσουμε την καλή, χάνουμε τα όνειρά μας, ενώ είναι δικαίωμά μας να είμαστε καλά στην εργασιακή μας καθημερινότητα”, κατέληξε χαρακτηριστικά η σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΛΓΑ ΔΑΔΙΝΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος