Η πρωταθλήτρια Γερμανίας, Μπάγερν Μονάχου δεν κατάφερε να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της φέτος στην Bundesliga, καθώς χθες (13/08) ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Γκλάντμπαχ στην έδρα των «πουλαριών».
Για ακόμη μια φορά, η Γκλάντμπαχ έβαλε δύσκολα στους «Βαυαρούς». Μόλις στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Πλεά, μετά από ένα λάθος του Ντέιβις, νίκησε τον Νόιερ και σημείωσε το πρώτο γκολ της χρονιάς στο πρωτάθλημα.
Η ομάδα του Νάγκελσμαν, ο οποίος πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του με την Μπάγερν, αντέδρασε στη συνέχεια και έφτασε στην ισοφάριση λίγο πριν το ημίχρονο χάρη στον «συνήθη ύποπτο», Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός φορ μετά από το κόρνερ του Κίμιχ, έκανε ένα άψογο τελείωμα στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Γιαν Ζόμερ.
Οι «Βαυαροί» πίεσαν στο δεύτερο μέρος του αγώνα, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες στο 52′ και στο 60′ με τον Λεβαντόφσκι να μην μπορεί να κάνει την ολική ανατροπή και κάπως έτσι οι δυο ομάδες έμειναν ισόπαλες στο 1-1 μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του αγώνα.
Γκλάντμπαχ: Ζόμερ, Λάινερ, Γκίντερ, Ελβέντι, Σκάλι, Κράμερ, Νόιχαους (90+1′ Μπένες), Χέρμαν ( 64′ Χόφμαν), Στιντλ, Βολφ (72′ Μπένετς), Πλεά (64′ Τουράμ).
Μπάγερν: Νόιερ, Στάνισιτς (82′ Σαρ), Ουπαμεκανό, Σούλε, Ντέιβις, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Σανέ (75′ Κομάν), Μίλερ (82′ Τσούπο – Μοτίνγκ), Γκνάμπρι (75′ Μουσιάλα), Λεβαντόφσκι.
1η αγωνιστική:
Παρασκευή 13/08
Γκλάντμπαχ-Μπάγερν Μονάχου 1-1
Σάββατο 14/08
Βόλφσμπουργκ-Μπόχουμ 16:30
Ουνιόν Βερολίνου-Λεβερκούζεν 16:30
Στουτγκάρδη-Γκρόιτερ Φιρτ 16:30
Άουγκσμπουργκ-Χοφενχάιμ 16:30
Αρμίνια Μπίλεφελντ-Φράιμπουργκ 16:30
Ντόρτμουντ-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 19:30
Κυριακή 15/08
Μάιντς-Λειψία 16:30
Κολωνία-Χέρτα Βερολίνου 18:30
ΠΗΓΗ: SPORTS.ERT.GR
Επιμέλεια: Πάνος Γαλάνης