Στρατιωτική παρέλαση 25ης Μαρτίου: Νέες εντυπωσιακές εικόνες

ΤΟ ΓΕΕΘΑ έδωσε στη δημοσιότητα νέες εντυπωσιακές εικόνες από τις εκδηλώσεις στο πλαίσιο εορτασμού της Εθνικής Επετείου των 200 Ετών της 25ης Μαρτίου του 1821.

Στην παρέλαση συμμετείχαν παιδιά με παραδοσιακές φορεσιές, αλλά και τα ιστορικά λάβαρα της Μάνης, των Σπετσών, της Φιλικής Εταιρείας, της Αγίας Λαύρας, του Ιερού Λόχου έφεραν τις ιερές στιγμές του αγώνα του Έθνους στο Σύνταγμα. Λίγο μετά τα βλέμματα των παραβρισκόμενων στην πλατεία Συντάγματος, στράφηκαν στον ουρανό καθώς μαχητικά F-16, Mirage 2000-5, F-4 Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας “έσκιζαν” τους αιθέρες.

Οι επίσημοι προσκεκλημένοι, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τη σύζυγό του, ο Πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας και η υψηλοτάτη Δούκισσα της Κορνουάλης, ο Πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας, Φλοράνς Παρλί, έγιναν κοινωνοί της σύντομης ιστορικής αναδρομής του έθνους από το 1821 έως και τον 20ο αιώνα.

Ακολούθησαν οι τιμητικές διελεύσεις Αμερικανικών F-16 που έφτασαν στον Αττικό ουρανό από την Ιταλία καθώς και ιπτάμενο τάνκερ KC-135. Τα Γαλλικά Rafale, που τίμησαν τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, δείχνουν μια εικόνα από το σύντομο μέλλον μιας και το επόμενο διάστημα ξεκινά η προμήθεια των πρώτων από τα 18 συνολικά Γαλλικά αεροσκάφη για την Πολεμική Αεροπορία. Μαζί και το βρετανικό VOYAGER. Στις μηχανοκίνητες φάλαγγες ξεχώρισαν τα άρματα μάχης και τα θωρακισμένα οχήματα που έχουν φιλοτεχνήσει τα στελέχη των ΕΔ με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Δείτε τις σχετικές εικόνες

Δείτε ακόμη

Σε βίντεο ολόκληρη η στρατιωτική παρέλαση

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος