Στρ. Μαυροειδάκος στο Πρώτο: Αστυνομικοί ανοίγουν τις πόρτες για να πάνε στα μπουζούκια οι άνθρωποι που φυλάνε (audio)

«Τα αστυνομικά τμήματα στο κέντρο –  Ομόνοια, Ακρόπολη, Εξάρχεια, Σύνταγμα –  δεν βγάζουν περιπολίες επειδή δεν υπάρχουν αστυνομικοί να τις επανδρώσουν», καθώς οι αστυνομικοί πρέπει να φυλάνε πολιτικούς, κτίρια και διάφορους άλλους στόχους, τόνισε ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Έχουμε και λέμε» με τον Στέλιο Βραδέλη και τον Γιώργο Πίκουλα. Ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να αναγάγουμε το ζήτημα σε πολιτικό θέμα.

«Υπάρχουν στόχοι που πρέπει να φυλάσσονται και δεν φυλάσσονται δυστυχώς και υπάρχουν και στόχοι που θέλουν να βγαίνουν για να πηγαίνουν στα μπουζούκια και να τους ανοίγουν τις πόρτες. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν 6 και 7 αστυνομικούς και έχουν φύγει από την πολιτική εδώ και 15 χρόνια», επισήμανε.

Σύμφωνα με τον συνδικαλιστή των Ειδικών Φρουρών, από τότε που ανέλαβε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο κ. Θεοδωρικάκος, έγιναν προσπάθειες να αυξηθούν οι περιπολίες με δόκιμους αστυνομικούς, αλλά ζήτησε να επανδρωθούν άμεσα τα αστυνομικά τμήματα, να γίνουν προσλήψεις Ειδικών Φρουρών και ανακατανομή του προσωπικού, σημειώνοντας ότι «κάποια τμήματα μένουν ανοιχτά με το φιλότιμο των συναδέλφων».

Όπως είπε ο κ. Μαυροειδάκος, το πρόβλημα ενέτεινε η επάνδρωση μάχιμων υπηρεσιών όπως η ομάδα «ΔΙΑΣ» με προσωπικό από τα αστυνομικά τμήματα, ενώ κάτι αντίστοιχο θα γίνει και με τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, τις οποίες «θα στελεχώσουν 400 συνάδελφοί μου Ειδικοί Φρουροί που βγαίνουν τώρα να κάνουν την πρακτική τους», ενώ «εκκρεμεί να πάνε και άλλοι 600».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος