Στον Αρκτικό κύκλο ο αθλητής υπεραποστάσεων Μάριος Γιαννάκου για τον Lapland Arctic Ultra

Ο αθλητής υπεραποστάσεων, Μάριος Γιαννάκου, θα λάβει μέρος,  την Κυριακή  6 Μαρτίου, στον αγώνα Lapland Arctic Ultra, μήκους 500 χιλιόμετρα, στον Αρκτικό Κύκλο.

Το ρολόι στο χέρι του Δραμινού αθλητή μετράει ήδη αντίστροφα, αφού ήρθε η στιγμή για να βρεθεί εκεί και να δώσει τον πιο δύσκολο αγώνα του.

“O αγώνας λέγεται Lapland Arctic Ultra, έχει 500 χιλιόμετρα μήκος και λαμβάνει χώρα στον Αρκτικό Κύκλο. Ο Μάριος αγωνίζεται μαζί με άλλους 23 αθλητές , οι οποίοι πρέπει να σταθούν στην εκκίνηση, στις 6 Μαρτίου, και αν όλα πάνε καλά, να ολοκληρώσουν την προσπάθεια έως τις 16 Μαρτίου. Ο αγώνας αυτός είναι ιδιαίτερα σκληρός, καθώς οι αθλητές, πέρα από τις πολικές θερμοκρασίες και τη μεγάλη απόσταση, πρέπει να σέρνουν σε ένα έλκηθρο τον απαραίτητο υποχρεωτικό εξοπλισμό (sleeping bag, τροφές, νερό), το οποίο θα ζυγίζει από 10 μέχρι 20 κιλά.

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, μπορεί να έχει τρέξει στην έρημο και τη ζούγκλα, σε συνθήκες που δύσκολα μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους, ωστόσο, όπως επισημαίνει, η διαφορά του συγκεκριμένου αγώνα από άλλους, στην έρημο ή σε τροπικά μέρη, είναι ότι η έκθεση στο κρύο μπορεί να αποβεί μοιραία, καθώς υπάρχει κίνδυνος για υποθερμία και κρυοπαγήματα, ενώ  σκληρή και απαιτητική είναι και η προετοιμασία.

Πάντως, όπως παραδέχεται ο ίδιος, ο οποίος κάποτε ζύγιζε 140 κιλά και  ήταν καπνιστής, “η αλήθεια είναι ότι όση προπόνηση και να κάνει κάποιος, πάντα αυτό που τον οδηγεί στον τερματισμό είναι το ψυχικό σθένος, η υπομονή και η στοχοπροσήλωση.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος