Στον ανακριτή οδηγήθηκαν οι οκτώ κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν για τη ληστεία στην τράπεζα στηνΚάτω Τιθορέα. Η μεταγωγή τους έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και ξεκίνησε η διαδικασία λήψης απολογιών. Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή.
Οι οκτώ συλληφθέντες βρίσκονται αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες για σωρεία κακουργηματικών πλημμελημάτικών πράξεων. Οι πιο σοβαρές κατηγορίες είναι η συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής από κοινού κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, ληστεία από κοινού και κατά συρροή, διακεκριμένη περίπτωση παράνομης κατοχής πυροβόλων όπλων και διακεκριμένη περίπτωση παράνομης οπλοφορίας.
Οι συλληφθέντες φαίνεται να έχουν διαπράξει έντεκα ληστείες, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες των Αρχών, στο στάδιο της προανάκρισης οι κατηγορούμενοι τήρησαν σκληρή στάση και αρνήθηκαν τη συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές.
Η αντίστροφη μέτρηση για τη δράση τους ξεκίνησε το 2025, μετά από ληστεία που είχαν διαπράξει στην Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας. Έκτοτε τους παρακολουθούσαν οι αστυνομικοί και οι κινήσεις τους είχαν τεθεί στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών.
Θα ερωτηθούν από τις δικαστικές αρχές για όλα τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία και όταν ολοκληρωθούν οι απολογίες τους, τότε θα αποφασιστεί η περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.
Ρεπορτάζ: Αννα Νικολάου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος