Στον “αέρα” επιπλέον 2.000 ηλεκτρονικά μηνύματα από το Wikileaks

Η δεύτερη, μέσα σε τέσσερις ημέρες, ηλεκτρονική υποκλοπή, από τον ιστότοπο Wikileaks, εκθέτει τον ιδιωτικό ηλεκτρονικό λογαριασμό του Τζον Ποντέστα, επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον. Το επιτελείο της υποψήφιας για την αμερικανική προεδρία αντέδρασε, επαναλαμβάνοντας ότι “ενορχηστρώθηκε από τον Βλαντίμιρ Πούτιν προκειμένου να παρέμβει στον προεκλογικό αγώνα”, ενώ εκτοξεύονται βολές κατά του ρεπουμπλικανού υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ, που επικρίνεται ότι όσο δεν παραδέχεται τις υποκλοπές ενθαρρύνει τη ρωσική κατασκοπεία.

H σεξουαλική ζωή του “WJC”, (όπως κωδικοποιημένα αναφέρεται ο Μπιλ Κλίντον), θα μπορούσε να αποβεί καταστροφική για τη σύζυγο του Χίλαρι», αναφέρει ένα email του Ιανουαρίου 2016, από έναν γνωστό blogger προς τον Ποντέστα.

Ένα ακόμη email του Νοέμβρη του 2011 που έλαβε έμπιστος συνεργάτης της υποψήφιας για την προεδρία, αναφέρεται στις σχέσεις που έχουν οι Κλίντον με την Goldman Sachs, αποκαλύπτοντας ότι η βοήθεια της τράπεζας παραχωρεί στο ϊδρυμα Κλίντον και “περισσότερα γραφεία”.

Μεταξύ των ηλεκτρονικών μηνυμάτων, υπάρχει κι ένα του συμβούλου της Κλίντον για μεγάλο χρονικό διάστημα Ντουκ Μπάντ, που χαρακτηρίζει την κόρη της, Τσέλσι Κλίντον “κακομαθημένο κολεγιόπαιδο, χωρίς προσανατολισμό”.

Στις νέες αποκαλύψεις εμπλέκεται ωστόσο και η εφημερίδα New York Times, η οποία φέρεται να έδωσε έτοιμες ερωτήσεις στον Μπιλ Κλίντον, πριν από συνέντευξη που παραχώρησε στην Maggie Haberman, η οποία και κατονομάζεται.

Τα ηλεκτρονικά αυτά μηνύματα εμφανίζονται να αφορούν κυρίως το 2015, καλύπτοντας μία σειρά από πολιτικές αποφάσεις και αποφάσεις στρατηγικής μεταξύ στελεχών της προεκλογικής εκστρατείας της Κλίντον. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται οδηγίες για το χειρισμό θεμάτων που αφορούν στα ΜΜΕ, αλλά και της έκδοσης του βιβλίου υπό τον τίτλο “Clinton Cash” που υπονοεί ύποπτες δραστηριότητες του Ιδρύματος Κλίντον.

“Γίνεται φανερό ότι η δημοσιοποίηση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων ενισχύει την πόλωση μεταξύ των δύο πολιτικών στρατοπέδων, με αουτσάιντερ τη Ρωσία” τονίζεται σε ανακοίνωση από το αρχηγείο της Χίλαρι Κλίντον.

Στο στόχαστρο βρίσκεται ο σύμβουλος του Τραμπ, Τζέισον Μίλερ, επειδή δημοσιοποίησε σχετικό ηλεκτρονικό σύνδεσμο στο Twitter.

ΠΗΓΗ: CNN, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετική είδηση:Το δεύτερο debate Κλίντον-Τραμπ είχε μειωμένη τηλεθέαση λόγω… μπάλας
Σχετική είδηση:Ο Πολ Ράιαν διαχώρισε τη θέση του από τον προεδρικό υποψήφιο Ντόναλντ Τραμπ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος