Στόχος των Ελλήνων εκτροφέων η παραγωγή της ελληνικής εκδοχής του χαμόν

Στα χνάρια του ισπανικού χαμόν, του εκλεκτού εδέσματος, που κάνει διεθνή γαστρονομική καριέρα, θέλει να περπατήσει και ο αυτόχθονας ελληνικός μαύρος χοίρος.

Η μεταποίηση, η τυποποίηση και η εμπορία του κρέατος του ελληνικού αυτόχθονα χοίρου εκτιμάται ότι θα δώσει υπεραξία στο προϊόν.

Το κρέας του μαύρου χοίρου θεωρείται ιδιαίτερα ποιοτικό και μπορεί να συνδεθεί και με το γαστρονομικό τουρισμό.

Παρότι υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος να διανυθεί για να προκύψει η ελληνική εκδοχή του χαμόν τα πρώτα βήματα έχουν αρχίσει να γίνονται.

Αν και ο αυτόχθονας μαύρος χοίρος έχει ιστορία σχεδόν 3.000 ετών στην Ελλάδα, σήμερα το είδος περιορίζεται σε μόλις 53 εκτροφές.

Ως η μόνη αυτόχθονη χοιροειδής φυλή στην Ελλάδα, ο μαύρος χοίρος θεωρείται ότι μπορεί να αποτελέσει λύση για μια βιώσιμη χοιροτροφία, ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΛΙΑΜΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος