Στο Ζαγόρι το Διεθνές Κέντρο για την Ηπειρώτικη Μουσική (audio)

Η ηπειρώτικη μουσική θα βρει τα δικά της μονοπάτια και διαδρομές, ιχνηλατώντας το παρελθόν της, αποτυπώνοντας το παρόν της και αναζητώντας το μέλλον της, μέσα από το Διεθνές Κέντρο Ηπειρώτικης Μουσικής που θα γίνει στο Ζαγόρι.

Πίσω από την πρωτοβουλία αυτή, είναι ο κ. Κρίστοφερ Κινγκ, διακεκριμένος μουσικολόγος ο οποίος πριν από δέκα χρόνια ανακάλυψε ηχογραφήσεις ηπειρώτικης μουσικής στην Κωνσταντινούπολη. « Ήρθε στην Ελλάδα και διαπίστωσε, άκουσε ότι η μουσική αυτή υπάρχει, παίζεται, ακούγεται και σήμερα στα χωριά και τις πόλεις της Ηπείρου» λέει ο κ. Στέφανος  Καραπέτσης, εκπρόσωπος του κ. Κινγκ. Έχει τεράστια συλλογή δίσκων πολλών μουσικών του κόσμου, όμως η ηπειρώτική μουσική τον συνεπήρε γιατί διαπίστωσε δεν έχει την καλλιτεχνική της διάσταση αλλά είναι μουσική συνδεδεμένη με τη ζωή που μιλάει στην καρδιά τους.

Ο κ. Στέφανος Καραπέτσης μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91.6 και 105,8 και την εκπομπή «Ναι μεν Αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή για τους στόχους και τις φιλοδοξίες του εγχειρήματος αυτού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος